Wegen gesloten voor groepen motorrijders tijdens Paasweekeinde

Wie het nieuws van gisteren een beetje heeft gevolgd – veel motorrijders op de Posbank, filerijden bij het Drielandenpunt, wegen ‘ombouwen’ tot circuit, wandelaars in het gedrang – had al een voorgevoel welke kant het zou opgaan. Vanmiddag hebben de veiligheidsregio’s besloten dat komend Paasweekeinde toeristische plekken – Posbank, Drielandenpunt etc – en kleine land- en dijkwegen zijn afgesloten voor motorrijders en wielerclubs.

Een intelligente lockdown is vele malen beter dan een volledige lockdown

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van alle veiligheidsregio’s over de afsluitingen: ‘Borden op bepaalde dijkweggetjes en langs rivieren geven aan wat de regels zijn. Boa’s en politieagenten gaan handhaven aan het begin van de afsluiting.’ Bruls zegt ook dat een enkele motorrijder geen problemen oplevert. Het gaat volgens hem om groepen. De maatregelen worden genomen om verkeersveiligheid en volksgezondheid te waarborgen.

De spelregels

We kunnen nog steeds motorrijden. Of het verstandig is, maakt iedereen voor zich uit. Maar als je gaat motorrijden, doe dat dan maximaal met z’n drieën en niet met een grote groep. Da’s ook de opstelling van de overheid: niet een verbod, maar een verzoek om thuis te blijven. Maar als je gaat: geen groepsvorming en blijf bij elkaar uit de buurt. Wij willen daar nog aan toevoegen: mijd de komende tijd wegen waarvan je op voorhand weet dat het er druk is met fietsers en wandelaars. Een intelligente lockdown is vele malen beter dan een volledige lockdown.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?