Wegen steeds slechter

Wegenbouwers waarschuwen voor gaten in lokale en provinciale wegen. Zij signaleren namelijk dat lagere overheden veel minder geld besteden aan het onderhoud van wegen dan vroeger. “Onze leden zien dat er minder aanbestedingen op de markt komen en ze krijgen minder verzoeken om inspecties”, zegt directeur Hein Boomars van brancheorganisatie VBW Asfalt. “Dat speelt al wat langer, maar we zijn bang dat het door de komende bezuinigingen allemaal nog erger zal worden.”

Het Economisch Instituut voor de Bouw analyseerde de begrotingen van gemeenten en provincies en kwam tot de conclusie dat de wegenbudgetten sinds 2009 met vijftien procent zijn gekrompen. Volgens het EBI is een terugkeer naar het oude niveau de komende jaren niet te verwachten door de slechte economische situatie. Om inzichtelijk te maken wat er nu al mis is, heeft Bouwend Nederland gisteren een gatenmeldpunt geopend. De lobbyorganisatie voor de bouw roept automobilisten op via verbeterdebuurt.nl gevaarlijke en ergerlijke situaties te melden.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf.

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.