donderdag 8 juni 2023

Wegen steeds slechter

Wegenbouwers waarschuwen voor gaten in lokale en provinciale wegen. Zij signaleren namelijk dat lagere overheden veel minder geld besteden aan het onderhoud van wegen dan vroeger. “Onze leden zien dat er minder aanbestedingen op de markt komen en ze krijgen minder verzoeken om inspecties”, zegt directeur Hein Boomars van brancheorganisatie VBW Asfalt. “Dat speelt al wat langer, maar we zijn bang dat het door de komende bezuinigingen allemaal nog erger zal worden.”

Het Economisch Instituut voor de Bouw analyseerde de begrotingen van gemeenten en provincies en kwam tot de conclusie dat de wegenbudgetten sinds 2009 met vijftien procent zijn gekrompen. Volgens het EBI is een terugkeer naar het oude niveau de komende jaren niet te verwachten door de slechte economische situatie. Om inzichtelijk te maken wat er nu al mis is, heeft Bouwend Nederland gisteren een gatenmeldpunt geopend. De lobbyorganisatie voor de bouw roept automobilisten op via verbeterdebuurt.nl gevaarlijke en ergerlijke situaties te melden.

Lees alle details vandaag in De Telegraaf.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image