zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wereldrecord Kawa’s bij Nol Bikker

Op 28 mei aanstaande bestaat de motorzaak van Nol Bikker veertig jaar. Om dat te vieren organiseert de dealer een toertocht, met een kwinkslag. Bikker wil op zaterdag 25 mei namelijk proberen het grootste aantal Kawasaki’s ooit ter wereld bij elkaar brengen; een Guinness World Record lonkt, en jij kunt meedoen.

Bikker kan natuurlijk niet zelf zo veel machines én neerzetten én rijden. Zodoende roept men iedereen met een Kawasaki-motorfiets op zich aan te melden. Bij een eerdere poging in 2014 wilde Bikker enkel Kawasaki’s uit oprichtingsjaar 1979 te verzamelen, maar daar trapte het beroemde recordboekwerk niet in. Het was te specifiek, waardoor Bikker genoodzaakt was om ook motoren van andere jaren toe te laten, maar de inschrijving opende daar simpelweg te laat voor en het verhaal ging als een nachtkaars uit.

Dit jaar is het plan om motoren uit 1979 nog altijd extra in het zonnetje te zetten, maar Kawasaki’s van alle jaren zijn welkom. Per jaartal is er een opstelvak en met een beetje geluk, zou er aan het einde van de dag een nieuwe wereldrecord gezet moeten worden.

Hoe kun je meedoen?
Om de telling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt verzocht dat men zich aanmeldt via dit aanmeldformulier, waarna het enkel een kwestie is van je 25 mei 2019 aanstaande te melden op de Grotewaard 8 in Noordeloos – direct aan de N214, onderaan afrit 25 (Noordeloos) op de A27. Daar zal je alles verteld worden en word je de juiste kant op gewezen.

Als extraatje zijn er ook prijzen te verdienen met een prijs voor de deelnemer met de oudste Kawasaki, de deelnemer met de nieuwste Kawasaki en de deelnemer wiens woonplaats ‘het verste van Noordeloos gelegen’ is. Inmiddels hebben al meer dan 300 Kawasaki-rijders zich aangemeld, maar voor het jaartal 1975 bijvoorbeeld nog helemaal niemand!

De toertocht die voor het record moet gaan zorgen vertrekt om 15.00 uur, dus zorg wel dat je op tijd bent. Meer informatie vind je hier.

Afbeeldingen: Nol Bikker Motoren

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen