13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Wereldrecordpoging grootste aantal motormeiden op een motormeeting

Op zondag 24 juli 2022 doet Moto Advisor, een Facebookgroep voor motorrijders in het Verenigd Koninkrijk, een poging om het bestaande record voor ’s werelds grootste motorrijdersbijeenkomst voor vrouwen te verbreken. De wereldrecordpoging vindt plaats in het Triumph Factory Visitor Experience in Hinckley, Leicestershire, het hoofdkwartier van Triumph Motorcycles.  De poging maakt deel uit van de festiviteiten vanwege het 120-jarig jubileum van Triumph.

Naast de wereldrecordpoging komend weekeinde zal het evenement in Hinkley ook live muziek, kleding- en kledingstands, versnaperingen en een verloting omvatten. De opbrengst hiervan zal worden gedoneerd aan de plaatselijke luchtambulancedienst en Blood Bikers.

Nimi Patel en Sherrie Woolfe van Moto Advisor behaalden in 2015 een wereldrecord voor het grootste aantal vrouwelijke motorrijders op één motormeeting. In de biker’s hang-out The Ace Café, Londen, verzamelden zich 618 vrouwelijke rijders om het record te breken.

In de jaren daarna werden er wereldwijd pogingen ondernomen, met pogingen in Australië en de VS, maar het huidige record bleef in handen van het Verenigd Koninkrijk, met 1.132 vrouwelijke motorrijders die in 2017 bijeenkwamen in Shropshire.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen