zondag 12 mei 2024

Wereldwijde triomf voor de Ducati Diavel V4

De Ducati Diavel V4 heeft wereldwijd veel succes behaald vanwege zijn opvallende stijl. In slechts één jaar tijd heeft dit model erkenning gekregen van vooraanstaande ontwerpbureaus, de pers en motorliefhebbers over de hele wereld.

Het unieke ontwerp van de Diavel V4 is gespierd, sportief, extravagant en elegant tegelijk. Het heeft verschillende prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de Good Design Award van het Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design en een Speciale Vermelding voor Uitmuntendheid in Productontwerp bij de German Design Awards 2024. Deze prijzen voegen zich bij eerdere prijzen die eerdere Diavel-modellen al hebben gewonnen, wat bevestigt dat het design van Ducati wereldwijd zeer gewaardeerd wordt.

Test Ducati Diavel V4 vs Triumph Rocket 3 GT

Meest gerenommeerde designprijs

De Good Design Award is ’s werelds oudste en meest gerenommeerde designprijs. Sinds 1950 worden er elk jaar awards uitgereikt aan excellent design. In 2023 beoordeelde de jury meer dan 1100 inzendingen uit meer dan 55 landen om deze awards toe te kennen.

De German Design Awards worden elke twee jaar uitgereikt door een jury samengesteld door de German Design Council. Deze awards erkennen uitmuntendheid op het gebied van design en worden ondersteund door het Duitse Ministerie van Economie en Technologie.

Het ontwerp van de Diavel V4 stond centraal tijdens verschillende evenementen, zoals de Diavel Design Nights in Amsterdam, Parijs, Brussel, Londen, New York en Shanghai. Op EICMA 2022 won dit model zelfs de prijs voor ‘Mooiste Motorfiets’.

De Diavel V4 heeft indruk gemaakt op het publiek en de internationale pers vanwege zijn combinatie van stijl, verfijning en prestaties. Deze motorfiets verrast met zijn dynamische eigenschappen, plezierige prestaties en vermogen. In 2023 werd de Diavel V4 uitgeroepen tot Cruiser van het Jaar bij de MCN Awards 2023, Beste Naked Bike van het Jaar door de Amerikaanse website Motorcycle.com, Beste Cruiser bij de Töff Awards in Zwitserland en Beste Power Cruiser door het Filipijnse tijdschrift C! Magazine.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen