maandag 28 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Werkt Ducati aan een Diavel V4?

Wat is er aan de hand bij Ducati? Misschien een nog niet uitgebrachte Diavel? Dit is wat er op het net wordt geroddeld. De geruchten zijn duidelijk: helemaal hetzelfde als het model 1260, maar met vier uitlaatpoorten in plaats van twee, dus aangedreven door het V4-blok, waarschijnlijk de Granturismo-versie die al op de Multistrada V4 is gemonteerd.

Ducati geeft sneak peek van 2023 Scrambler

Voorlopig zijn het alleen maar woorden…

Het is duidelijk dat in Borgo Panigale de monden gesloten blijven, maar alles zou perfect in lijn zijn met de huidige trends van Ducati, die geleidelijk al haar modellen uitrust met de viercilindermotor. De Diavel is immers geboren om een ‘gespierde’ motorfiets te zijn, en de lichaamsbouw en de banden lenen zich voor een stoplichtbom, zodat alles erop wijst dat dit een gloednieuwe SuperDiavel is met een nog krachtigere motor. Het is vrijwel zeker dat het de Granturismo-versie wordt, de versie die debuteerde op de Multistrada V4. Voorlopig moeten we het echter doen met deze geruchten en veel speculaties. De Ducati World Première, die begin september van start gaat, nadert snel en het is zeer waarschijnlijk dat we het antwoord op al onze vragen in een van de zeven afleveringen zullen krijgen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen