WK zijspannen weer bij Dutch TT

Om maar direct met het goede nieuws te beginnen: ook in 2014 zal het WK Zijspannen weer meerijden tijdens de Dutch TT. Na een lange afwezigheid werd dit WK tijdens het afgelopen jaar weer aan het TT-programma toegevoegd en daarover is geen wanklank gevallen. Het was een succes en werd door zowel deelnemers als publiek erg goed ontvangen.

 

Drievoudig wereldkampioen en TT-winnaar Egbert Streuer laat in de MOTO73 nr. 1 van 2014 weten dat het hem pijn heeft gedaan dat de driewielers werden verbannen van de Grand Prix-races: “Ja, dat deed mij pijn. In de jaren dat wij op het TT Circuit Assen reden zag je het publiek genieten. Daarnaast hebben we ook nog twee keer de TT gewonnen. Dat was toentertijd altijd een geweldige sfeer”, zo laat de Drent optekenen. Bennie Streuer, ‘zoon-van’, rijdt in het WK en wist in Assen als vijfde te finishen. Hij is nog steeds dolblij dat de TT een succes was: “Die volle tribunes en het enthousiasme van de toeschouwers doen je toch wel iets. Ik heb toen gemerkt wat mijn vader toen moet hebben gevoeld.”

 

De terugkeer van de zijspannen begon in 2012 met een motortocht door de straten van Assen. Deze tocht werd georganiseerd om bij de Assenaren de TT onder de aandacht te brengen, en rijdend op een BSA-zijspan genoot Streuer enorm van de aandacht die de driewielers kregen. Dat was het laatste zetje dat Streuer nodig had, waarna hij de zijspanklasse weer onder de aandacht van het TT-bestuur bracht. Zo kwam het balletje weer aan het rollen, en lijkt de zijspanklasse weer een vaste waarde van het TT-weekend te worden.

 

In de nieuwe MOTO73 kijkt Ad van de Graaf samen met Streuer en deelnemers terug op de succesvolle terugkeer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.