vrijdag 3 februari 2023

Wunderlich introduceert de Gonzzoo uitlaat-deflector voor de BMW R1250GS

De aftermarket voor motorfietsen zoals de BMW R 1250 GS is enorm groot. Eigenaren van deze adventure bike hebben letterlijk tonnen opties als het gaat om het aanpassen van hun BMW. Van een eindeloze reeks bagage-opties, honderden valbeugels en tientallen upgrades om de prestaties te verbeteren. De hemel is de limiet als het gaat om hoeveel manieren je je GS kunt configureren.

Terwijl upgrades om het volume van de uitlaat te verhogen alomtegenwoordig zijn, is het interessant dat er ook aftermarket-accessoires zijn die de GS nog stiller kunnen maken. Alsof de GS in standaard trim al niet een vrij stille is… Maar ja, als je de GS gebruikt waarvoor hij bedoeld is, is de kans groot dat je de stilste motorfiets wilt die er is om kwaadsprekerij en ergerlijk gedrag van anderen te minimaliseren. Dit is precies wat Wunderlich heeft gedaan met zijn nieuwe Gonzzoo uitlaat-deflector.

Motorkleding en accessoires voor de zomer

Wunderlich, dat zich uitsluitend specialiseerde op aftermarket BMW-onderdelen en accessoires, maar sinds kort ook op de Harley-Davidson Pan America, heeft een brede selectie van onderdelen die compatibel zijn met bijna alle BMW Motorrad-modellen. De Gonzzoo uitlaat-deflector is de nieuwste innovatie. Het is niet het mooiste ding dat er is, maar het dient een heel nuttig doel: het verminderen van het uitlaatgeluid van de GS. Dit biedt een aantal voordelen voor lange afstand-rijders. Om te beginnen vermindert een stillere uitlaat de vermoeidheid van de rijder, zeker als je bedenkt dat de Gonzzoo specifiek het geluid vermindert bij kruissnelheden – van ongeveer 80 tot 130 km/u.

Bovendien kan de uitlaat deflector het geluid dimmen, vooral bij het passeren van dijkhuizen en trage weggebruikers. Wunderlich zegt ook dat de Gonzzoo deflector de zijkoffers beschermt tegen schade door hitte.

Wunderlich biedt de Gonzzoo aan als een slip-on accessoire op het standaard uitlaatsysteem van de R1250GS. De deflector past ook op een Akrapovič-uitlaatsysteem, aangezien Wunderlich een versie heeft die er speciaal voor is ontworpen. Zowel de standaard en sport deflectors kosten € 89,90 per stuk.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen