13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Xiangshuai Cangyun XS500 lijkt sprekend op Honda CMX500 Rebel

Dit is de Cangyun XS500 van het Chinese Xiangshuai, een bobber die sterk geïnspireerd lijkt door de Honda CMX500 Rebel met een scheutje Harley-Davidson Nightster. In ieder geval is de Cangyun XS500 een instapmodel, die werd voorgesteld in april 2022

Her blok is de bekende KE 500-tweecilinder met dubbele as, zoals die wordt geleverd door Loncin. Het blok lijkt qua boring en slag sterk op de tweecilinder die Honda’s CB 500/CMX500-gamma aandrijft. Het blok wordt ook gemonteerd in de Voge en dat is het – of een – premiummerk van Loncin. De tweecilinder levert een vermogen van 48 pk (35 kW) en een koppel van 43 Nm. Z’n totaalgewicht van 195 kg is niet veel anders dan dat van de CMX500 Rebel (opgegeven gewicht 191 kg). Maar bij het kopiëren van het gewicht blijft het natuurlijk niet.

Chinese Jedi Motor FR750 is geen Yamaha XSR700-kloon

De Cangyun is bijna overduidelijke een 1 op 1 kopie van de Honda Rebel. Niet alleen is de combinatie frame/tank/zadel gekopieerd, maar met beide velgen hebben dezelfde bandenmaten als Honda: 130/90 en 150/80. Wat betreft de remklauwen lijkt een verwijzing naar Harley-Davidson nogal evident.

De wielbasis bedraagt 1.505 mm en de zithoogte vanaf de grond is 698 mm, waarden die net boven die van de Rebel liggen. Moest het kopieerapparaat werken met een onscherpe foto? Dan niet wat het dashboard betreft, maar laten we het houden op inspiratie. Ongebruikelijk is de plaats van de USB-aansluiting, die zich op het linkerpaneel onder de tank bevindt, net als het contactslot dat zich in plaats daarvan aan de rechterkant bevindt. Aangezien het onwaarschijnlijk is dat de XS500 onze grenzen zal passeren, de prijs in China is omgerekend 4.250 euro.

Xiangshuai levert naast de instapper Cangyun XS500 meer modellen met een opmerkelijke overeenkomsten met niet-Chinese modellen.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen