woensdag 28 februari 2024

Yamaha claimt nieuwe benchmark voor EV-motor

Yamaha Motor heeft vandaag aangekondigd dat het een elektromotor heeft ontwikkeld die qua vermogensdichtheid tot de hoogste klasse in de sector behoort. Deze elektromotor is bedoeld voor gebruik in hyper-EV-modellen en andere producten in het segment van krachtige mobiliteit. Yamaha start vanaf april dit jaar met het aanvaarden van de bestellingen voor de ontwikkeling van prototypes.

Sinds 2020 krijgt Yamaha Motor opdrachten voor de ontwikkeling van prototype-elektromotoren (35-200 kW) voor auto’s en andere mobiliteitstoepassingen. Maar Yamaha heeft ook zelf een eenheid ontwikkeld met een maximaal vermogen in de klasse van 350 kW (bedrijfsspanning van 800 V). De elektromotor is bedoeld voor installatie en gebruik in hyper-EV’s en andere toepassingen met een hoog vermogen.

Het belangrijkste kenmerk van de nieuw ontwikkelde elektromotor is zijn compacte constructie waarbij de mechanische en elektrische componenten als één geheel worden behandeld en de overbrenging en de omvormer in één unit zijn geïntegreerd. De elektromotor werd ook ontwikkeld met het oog op de installatie en het gebruik van meerdere eenheden in één enkel voertuig.

Productietechnologie en know-how

Wat de opdracht tot de ontwikkeling van het prototype betreft, zal Yamaha gebruik maken van zijn productietechnologie en know-how op het gebied van gieten, machinale bewerking en assemblage. Deze verschaffen het bedrijf de flexibiliteit om zich aan te passen aan de behoeften van motorfietsen en zijn talrijke andere producten. De prototype-apparatuur en -faciliteiten van Yamaha zijn in staat om in korte tijd prototype-motoren te ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke eisen van de klanten.

Yamaha registreert ook YZF-R9. En R15, R20, R25…

Yamaha Motor is van plan de 350 kW-elektromotor (477 pk) en andere prototypes van elektromotoren te tonen op de Automotive Engineering Exposition 2021 Yokohama. Die staat gepland van 26 tot 28 mei 2021.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de nationale Yamaha-persvoorlichter voor meer details en/of om een bestelling te plaatsen.

Specs

  • Motortype: Interne synchrone motor met permanente magneten (IPMSM)
  • Maximaal vermogen: 350 kW
  • Koelmethode: Oliegekoeld
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen