Verge Motorcycles wint 2021 Red Dot Award voor productdesign

Verge Motorcycles is een startup gevestigd in Finland die zich toelegt op het ontwikkelen en produceren van prestatiegerichte elektrische motorfietsen. Het bedrijf probeert de grenzen van prestaties en design te verleggen. Verge Motorcycles heeft de afgelopen drie jaar hard gewerkt om de conceptmotor, de TS, steeds dichter bij de realiteit te brengen.

Met een voorliefde voor onconventionele styling wil Verge motorrijders een unieke ervaring bieden, zowel op het gebied van prestaties als uitstraling. Met de Verge TS en zijn oogstrelende en technologisch geavanceerde elektrische motor zonder naven zul je zeker in het middelpunt van de belangstelling staan, of het nu op de openbare weg is of op een parkeerplaats. Dankzij het verbluffende design heeft de Verge TS de 2021 Red Dot Design Award voor productdesign ontvangen. In een bericht op zijn officiële Facebook-pagina kondigde Verge Motorcycles het succes aan en verklaarde het vereerd te zijn om zo’n gewaardeerde erkenning te ontvangen.

Prestaties gekoppeld aan design

Hoewel er links en rechts massa’s start-ups opduiken, bieden deze bedrijven, voor het grootste deel, forens-achtige machines aan, ontworpen met efficiëntie en gebruiksgemak als topprioriteit. Verge zet prestaties op de voorgrond. De TS is uitgerust met een elektromotor die 80 kW levert, of het equivalent van 100 pk. De elektrische aandrijving van de motorfiets levert ook een enorme hoeveelheid koppel. Dit stuwt de TS van 0 naar 60 mijl per uur in iets minder dan vier seconden.

Yamaha claimt nieuwe benchmark voor EV-motor

Bovenop zijn futuristische looks en in het oog springende prestaties heeft de Verge TS toch nog een actieradius van 200 km, dankzij zijn krachtige lithium-ion batterij. Verge beweert dat als je de TS in slechts vijftien minuten oplaadt met een gelijkstroomlader. Dan heb je een actieradius van ongeveer 160 kilometer. Een volledig lege accu laad je in vier uur tot 100% op.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?