vrijdag 29 maart 2024

Yamaha presenteert de YZ65

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Yamaha’s winnende YZ-crossmotoren zijn al vijf decennia lang een dominante factor in de motocross. Sinds het merk in 1973 zijn eerste MX World Championship won, hebben de Yamaha YZ’s in elke internationale klasse wel overwinningen behaald. 

Op basis van hun ongeëvenaarde ervaring met racen op het allerhoogste niveau, hebben de engineers van Yamaha baanbrekende technologieën ontwikkeld voor zowel de motoren als de frames van de YZ-modellen. Yamaha is altijd van mening geweest dat off-road rijden toegankelijk moet zijn voor rijders van elke leeftijd en was een van de eerste fabrikanten die speciale crossmotoren en recreatieve modellen voor de jeugd ontwikkelde en produceerde. Vandaag presenteert Yamaha een van de omvangrijkste assortimenten off-road motorfietsen voor iedereen, van beginners tot ervaren professionals. 

Welkom in de victorYZone
2018 is het jaar waarin de gloednieuwe Yamaha YZ65 wordt geïntroduceerd. Eén van de spectaculairste en technisch meest geavanceerde crossmotoren voor de jeugd die men de afgelopen jaren heeft gezien. Met een geheel nieuwe motor, een nieuw frame en styling die is geënt op de YZ450F, bevestigt de nieuwe YZ65 dat Yamaha het jeugdcrossen serieus neemt en toekomstige kampioenen de best mogelijke start biedt. 

Voor de jeugd is de Yamaha YZ65 een ideale vervolgstap na de PW50 en TT-R crossers. De YZ65 opent de wondere wereld van het motocrossen voor jonge coureurs en hun familie – het is de ideale introductie in deze sport voor toekomstige kampioenen. Doordat YZ65 rijders met het beste materiaal van start gaan, kunnen ze hun talent op het circuit ontwikkelen. En doordat er ook grotere YZ’s zijn en Yamaha haar rijders ondersteunt met het bLU cRU programma, kunnen de jonge rijders hun opmars in het klassement doorzetten tot ze zelf aan de top staan. Met de komst van de YZ65 kan iedereen als een prof gaan rijden.

Soepele, krachtige en beheersbare 65cc motor
De nieuwe YZ65 wordt aangedreven door een nieuwe, vloeistofgekoelde 65cc tweetakt met een speciaal voor de racewereld ontwikkelde, krukas-aangedreven membraanklep, die borg staat voor een directe gasrespons over het gehele vermogensbereik. Een digitaal CDI-systeem zorgt voor een exacte vonkafgifte en optimale bewaking van het toerental.

Yamaha loopt voorop in de ontwikkeling en heeft de uitlaatpoort van de YZ65 voorzien van het mechanische Yamaha Power klepsysteem (YPVS), dat voor een gelijkmatige vermogensafgifte zorgt en het uitgaande koppel optimaliseert voor betere prestaties bij lage tot middelhoge toeren. Dankzij een soepele, trefzekere schakelende versnellingsbak zet de YZ65 topprestaties neer op elk circuit.

Het soepele, goed beheersbare vermogen stelt YZ65 rijders in staat wedstrijden te winnen met een van de duurzaamste en betrouwbaarste modellen in deze klasse. De compacte radiateur met hoge capaciteit en optimale ligging van de slangen zorgt, zelfs onder de zwaarste raceomstandigheden, voor uiterst efficiënte koeling.

Licht en stabiel rijgedrag
Om rijders van de YZ65 optimaal gebruik te laten maken van de sterke nieuwe motor, hebben de ontwerpers van Yamaha voor stabiliteit en wendbaarheid een semi-dubbel wiegframe met een demontabel aluminium subframe en een lichtgewicht aluminium swingarm ontwikkeld. 

Hieraan dragen ook de afmetingen van de velgen en banden bij: vóór een 16/100 band om een 14 inch velg, achter een 80/100 band om een 12 inch velg. De YZ65 wordt standaard geleverd met Wave-design remschijven, die lichter zijn dan de conventionele schijven en een verbeterde zelfreinigende werking hebben.

Premium voor- en achterwielophanging
Voor uitmuntende rijeigenschappen en effectieve schokdemping beschikt de nieuwe YZ65 aan de voorkant over een premium KYB upside-down voorvork met een diameter van 36 mm, een voorkant die altijd strak aanvoelt en dus meer vertrouwen biedt bij bochtenwerk. Deze voor racemotoren ontwikkelde upside-down voorvork is volledig instelbaar en kan in een handomdraai worden aangepast aan het terrein en de rijstijl. De Monocross achterwielophanging en aluminium swingarm zorgen voor souplesse, stabiliteit en veel comfort.  De ‘link-less’ ophanging, direct op de swingarm, vraagt minder onderhoud en voorkomt dat de schokbreker doorslaat op extreem ruige circuits, zodat de rijders hun motor volledig onder controle kunnen houden.

Totale beheersing
Het uitgangspunt bij het ontwerpen van de YZ65 was een crossmotor die motorische topprestaties koppelt aan wendbaarheid en ongeëvenaarde duurzaamheid. De zadellijn en panelen zijn zo ontworpen dat coureurs zowel zittend als staand snel hun lichaam vooruit of achteruit kunnen verplaatsen om controle te houden bij het remmen, optrekken en het nemen van bochten. Het conische stuur van de YZ65 kan in vier standen worden afgesteld op de lichaamsgrootte en proporties van de rijder. 

Puur YZ race-DNA
De nieuwe YZ65 beschikt standaard over puur YZ race-DNA. De Yamaha blauwe panelen, markante graphics en blauwe velgen zijn geënt op de Yamaha YZ450FM uit de MXGP. Daarnaast zijn de belangrijkste onderdelen van deze minicrosser ontwikkeld door hetzelfde team van technici dat verantwoordelijk is voor de andere YZ -modellen.

Technische kenmerken YZ65

• Krachtige nieuwe vloeistofgekoelde 65cc motor met YPVS en digitaal CDI-systeem

• Topspecificaties voor topprestaties

• Geoptimaliseerde inlaat en uitlaat, direct vermogen

• Transmissie met zes versnellingen en licht werkende koppeling 

• Semi-dubbel stalen wiegframe, aluminium subframe

• KYB upside-down voorvork met een diameter van 36 mm

• KYB Monocross vering, aluminium swingarm

• 14 inch voorwiel (band 60/100) en 12 inch achterwiel (band 80/100)

• Wave-design remschijven met optimale zelfreinigende werking

• Conisch stuur, aluminium kroonplaat

• Ergonomisch ontworpen zadel om gewicht makkelijk te verplaatsen

• Lichtgewicht aluminium velgen

• Op de YZ450F geïnspireerde panelen

• De ideale crossmotor voor beginners 

Originele onderdelen en accessoires
YZ65 rijders kunnen kiezen uit een steeds ruimer assortiment originele Yamaha accessoires, zoals gereedschap en serviceonderdelen, en producten uit de GYTR Performance catalogus. Daarnaast biedt Yamaha een brede collectie crosskleding voor jongeren, lifestyle kleding, rugzakken en weekendtassen. Het aanbod van Yamaha is constant in ontwikkeling en wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe artikelen.

Prijs en beschikbaarheid
In een later stadium zal Yamaha Motor Nederland de adviesverkoopprijs van de nieuwe Yamaha YZ65 bekend gaan maken. De Yamaha YZ65 zal vanaf juni 2018 zijn beschikbaar via de officiële Yamaha MX-dealers.

2018 MX Pro Tour
Ook in 2018 doet Yamaha met de MX Pro Tour wederom verschillende circuits in Europa aan. Tijdens de MX Pro Tour kunnen klanten de YZ-serie bewonderen, testen en er informatie over inwinnen. Volledige informatie over de 2018 MX Pro Tour vindt u vanaf juni op de lokale Yamaha websites. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen