zondag 12 mei 2024

Yamaha sluit 2023 als marktleider in Nederland

Yamaha heeft 2023 afgesloten als de marktleider op de Nederlandse markt voor motorfietsen. Na dertien jaar heeft Yamaha BMW van de troon gestoten en is het opnieuw de onbetwiste nummer één in Nederland, zowel in de particuliere als zakelijke markt.

Het succes van Yamaha kan worden toegeschreven aan hun brede scala aan populaire modellen, waarvan er maar liefst vier in de top 10 van bestverkochte motorfietsen staan. De Ténéré 700, Tracer 9, MT-09 en MT-07 zijn al jaren favoriet bij het publiek.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan het succes van Yamaha is het professionele en servicegerichte dealernetwerk. Met 18 dealers verspreid over Nederland worden zij hoog gewaardeerd door rijders vanwege hun kennis, service en betrokkenheid.

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, Branche Benelux, is erg blij met dit resultaat en ziet het als beloning voor het harde werk van alle medewerkers bij Yamaha Motor Europe en de dealers. Hij benadrukt ook hoe Yamaha erin slaagt om rijders en fans bij het merk te betrekken door middel van evenementen zoals de Yamaha Experience Days en Demo Ride Tour.

Spannende modellen

Hoewel Yamaha nu marktleider is, blijft het merk niet op zijn lauweren rusten. De vooruitzichten voor 2024 zien er gunstig uit met een aantal spannende nieuwe modellen die worden toegevoegd aan hun al uitgebreide line-up. Zo is er veel enthousiasme rondom de nieuwe XSR900GP, die goed ontvangen is door pers en publiek, en staat er een geheel nieuwe MT-09 op de planning. Daarnaast zijn er nieuwe toevoegingen aan de veelzijdige Ténéré 700, zoals de Extreme en Explorer.

Kortom, Yamaha heeft in 2023 zijn positie als marktleider op de Nederlandse motorfietsmarkt herwonnen dankzij populaire modellen en een uitstekend dealernetwerk. Het merk blijft zich inzetten om nog meer mensen te verwelkomen in hun Yamaha-familie door middel van evenementen en nieuwe modellen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

  1. Mooi dat Yamaha markleider is geworden maar ik vindt het erg jammer dat men is gestopt met de Yamaha FJR1300.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen