vrijdag 19 juli 2024

Yamaha terug in Afrika met het nieuwe Ténéré World Raid Rally-programma

Het gloednieuwe Yamaha Ténéré World Raid Team zal deelnemen aan de Africa Eco Race die van 15 tot 30 oktober wordt georganiseerd met start in Monaco en finish in Dakar, Senegal. Yamaha heeft een lange racegeschiedenis in Afrika, die begon met de overwinning van Cyril Neveu in 1979 in de allereerste editie van de Paris Dakar Rally. Door deel te nemen aan de Africa Eco Race is de cirkel rond. Yamaha keert terug naar de spirituele thuis van de Ténéré. Door met een productiemachine deel te nemen aan de 12 etappes van deze Afrikaanse rally wil Yamaha het potentieel van de Ténéré World Raid aantonen. Daarnaast wil Yamaha ook een uitgebreid klantenprogramma voorbereiden dat Ténéré-klanten, die deelnemen aan nationale activiteiten of aan internationale Rally Raids, zal ondersteunen.

Aprilia Pro Experience: rij samen op Misano met MotoGP-sterren

Rijders Botturi en Tarres

Yamaha heeft het beheer van het Yamaha Ténéré World Raid Team toevertrouwd aan Rebel X Sports, onder leiding van Manuel Lucchese. De Italiaan Alessandro Botturi, winnaar van de vorige twee edities van de race, en de Spanjaard Pol Tarres zullen deelnemen aan de 14e editie van de rally met een raceversie van de Ténéré 700 World Raid, uitgerust met een grotere brandstoftank en een KYB-wielophanging. Botturi start in de Africa Eco Race 2022 als winnaar van de vorige twee edities in 2019 en 2020. De 46-jarige Italiaan was ook de International Six Day Trial kampioen in 2005 en 2007. Hij nam verder deel aan het World Enduro Championship en aan tal van Dakar-rally’s.

Voorbereiding in Tunesië

Botturi’s teamgenoot Tarres was eerst trialrijder en stapte dan over naar het World Enduro Championship. De 27-jarige Spanjaard heeft naam gemaakt door het aangaan van de zwaarste enduro-uitdagingen met zijn Ténéré 700. Hij plaatst ook regelmatig ‘Seeker’-video’s op YouTube die de zwaartekracht lijken te negeren.
Het Yamaha Ténéré World Raid Team bereidt zich voor op de AER in de Tunesische Desert Challenge tussen 21 en 29 april met acht etappes over meer dan 2.700 km. Dit wordt de eerste belangrijke test voor de motorfietsen en voor de rijders die later dit jaar de uitdaging van de Africa Eco Race zullen aangaan.

Gijs Gilis
Gijs Gilis
Zot ván alles wat op wielen staat, soms zot óp alles wat wielen heeft. Rijdt het liefst met van die tweewielige machines. Licht of zwaar, naakt of aangekleed, traag of snel, als er maar iets leuk over te vertellen is.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen