dinsdag 6 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Yamaha toont Tokyo Motor Show concepten

Traditioneel komt Yamaha in aanloop naar de Tokyo Motor Show met een aantal opvallende concepten. En ondanks alle problemen in Japan is dat dit jaar gelukkig niet anders. De hierboven te bekijken XTW250 is volgens Yamaha een SUV-motorfiets. Veel laadvermogen, een laag zwaartepunt (mede door de positionering van de benzinetank), dikke offroadbanden en een zeer stevig chassis  zijn de kenmerken van de XTW250. Het doet ergens denken aan de volledig mislukte Trailway maar misschien zien de Japanners dat wel helemaal anders…

De Y125 MOEGI is geen retro maar een combinatie tussen een fiets en een motor. Yamaha heeft hiervoor een licht 125cc-blokje gehangen in een eveneens zeer licht frame. Dat ‘ie zuinig omspringt met benzine geloven wij meteen.

Met de EC-Miu wordt het allemaal lekker futuristisch en dus meestal onhaalbaar om in productie te nemen… De wielbasis van deze EC-Miu is een omgekeerde MP3 maar het grootste pluspunt van die driewieler, de stabiliteit, is ook aanwezig bij de EC-Miu. De aandrijving wordt verzorgt door een 50cc motortje. Verwacht dus geen spectaculaire accelaratie. De grootste verrassing is waarschijnlijk dat je zelden bij de benzinepomp komt.

Als laatste is daar de Pas With. Dit is een concept met een elektrisch ondersteunde motor. Groot voordeel is dat je de Pas With in een paar stappen kunt opvouwen en dus zo in de achterbak mee kunt nemen.

Met dank aan www.hellforleathermagazine.com.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen