dinsdag 19 maart 2024

Yamaha viert 60 GP-racejaren met jubileumuitvoeringen

60 Jaar racen en meer dan 500 raceoverwinningen; daar moet je bij stil staan. En hoe! De jubileumuitvoering van de 2022 R1, R7, R3 en R125 zien er heel goed uit.

Het begon allemaal in mei 1961, toen het Yamaha met de 250cc-RD48 deelnam aan de Franse GP. De eerste overwinning van het team kwam kort daarna met Fumio Ito tijdens de Belgische GP. In de daaropvolgende 60 jaar werden meer dan 500 overwinningen gevierd en de eerste kampioenschapsoverwinning werd in 1964 behaald door de Engelsman Phil Read. De titelbeslissende race daarvan was een iconische 10e ronde in Monza, Italië, die eindigde met een Yamaha 1-2 met Mike Duff, die Jim Redman op de luchtgekoelde 4-takt 6-cilinder Honda versloeg.

Dit is de nieuwe Huaying R6, 500cc kloon van de Yamaha R6

In het GP-seizoen van 1964 verscheen voor het eerst de witte kuip met rode streep en rood voorspatbord aan de start. Dat was voordat het iconische ‘speed block’-tijdperk zijn intrede deed. Daarvan zegt Yamaha dat het het beroemdste en meest geliefde kleurenschema ooit is dat op een racemotorfiets is toegepast.

Deze jubileumuitvoeringen belichamen al deze elementen, met overwegend witte kuip, rode strepen en speed block design. En gouden wielen. Dat moet en we houden an gouden wielen op een motorfiets.

De jubileumuitvoeringen zullen vanaf november 2021 bij de Europese dealers verkrijgbaar zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen