Yamaha YZF-R3 2019: Nieuw

Yamaha heeft vandaag haar vernieuwde YZF-R3 gepresenteerd. En qua uiterlijk echt een motor om je vingers bij af te likken. De neus bijvoorbeeld heeft verdacht veel weg van de machine waarmee Rossi en Vinales in de MotoGP punten proberen te pakken. Strak vormgegeven dus, dat is hij zeker. Bijkomend voordeel? volgens Yamaha is de nieuwe kuip goed voor een veel lagere luchtweerstand. Praktisch vertaalt? Nou, de Japanners claimen dat de topsnelheid daardoor 8km/u hoger ligt dan met de oude kuip. Maar daar houdt het niet op met de MotoGP vergelijking. De motor heeft namelijk ook een lcd-dashboard dat geïnspireerd zou zijn op de MotoGP-machines.

Verder heeft de YZF-R3 nieuwe voor- en achtervering gekregen, is de ergonomie ook verbeterd door een andere vormgeving van de tank en is het stuur lager geplaatst voor het echte racergevoel.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?