zaterdag 26 november 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Yamaha YZF-R3 2019: Nieuw

Yamaha heeft vandaag haar vernieuwde YZF-R3 gepresenteerd. En qua uiterlijk echt een motor om je vingers bij af te likken. De neus bijvoorbeeld heeft verdacht veel weg van de machine waarmee Rossi en Vinales in de MotoGP punten proberen te pakken. Strak vormgegeven dus, dat is hij zeker. Bijkomend voordeel? volgens Yamaha is de nieuwe kuip goed voor een veel lagere luchtweerstand. Praktisch vertaalt? Nou, de Japanners claimen dat de topsnelheid daardoor 8km/u hoger ligt dan met de oude kuip. Maar daar houdt het niet op met de MotoGP vergelijking. De motor heeft namelijk ook een lcd-dashboard dat geïnspireerd zou zijn op de MotoGP-machines.

Verder heeft de YZF-R3 nieuwe voor- en achtervering gekregen, is de ergonomie ook verbeterd door een andere vormgeving van de tank en is het stuur lager geplaatst voor het echte racergevoel.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen