woensdag 27 september 2023

Yamaha YZF-R3 2019: Nieuw

Yamaha heeft vandaag haar vernieuwde YZF-R3 gepresenteerd. En qua uiterlijk echt een motor om je vingers bij af te likken. De neus bijvoorbeeld heeft verdacht veel weg van de machine waarmee Rossi en Vinales in de MotoGP punten proberen te pakken. Strak vormgegeven dus, dat is hij zeker. Bijkomend voordeel? volgens Yamaha is de nieuwe kuip goed voor een veel lagere luchtweerstand. Praktisch vertaalt? Nou, de Japanners claimen dat de topsnelheid daardoor 8km/u hoger ligt dan met de oude kuip. Maar daar houdt het niet op met de MotoGP vergelijking. De motor heeft namelijk ook een lcd-dashboard dat geïnspireerd zou zijn op de MotoGP-machines.

Verder heeft de YZF-R3 nieuwe voor- en achtervering gekregen, is de ergonomie ook verbeterd door een andere vormgeving van de tank en is het stuur lager geplaatst voor het echte racergevoel.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image