2019 Ducati Multistrada 1260 Enduro

De Multistrada 1200 Enduro werd in 2016 gepresenteerd als de eerste reis enduro van Ducati. Met de komst van de 1260 Enduro, is de in Bologna gebouwde Wereldreiziger nog gebruiksvriendelijker en leuker geworden.

De Enduro is uitgevoerd met het 158 pk 1262 cm3 Testastretta DVT motorblok met variabele nokkentiming, die vorig jaar zijn debuut maakte op de Multistrada 1260. Vergeleken met de vorige versie heeft hij 64cc meer inhoud. Een reeks verbeteringen maken het blok soepeler. De trekkracht aan de onderkant van het toerentalbereik is azeer krachtig. Daardoor de motor leuker is om te rijden dan ooit. Dit maakt het mogelijk om minder vaak te schakelen, wat betekent dat de rijder zich beter kan concentreren op de rit.

Elektronische hulpmiddelen

Het vermogen wordt onder controle gehouden door de rijmodi, de nieuwe Ride by Wire functie – voor een soepeler bediening van de gashendel – en de DQS (Ducati Quick Shift) Up & Down. Het standaard elektronicapakket omvat Bosch Cornering ABS, Cornering Lights, Wheelie Control, Traction Control en Vehicle Hold Control.

Dankzij de spaakwielen – 19″ voor en 17″ achter – is de Multistrada 1260 Enduro geschikt voor lange avontuurlijke ritten. De vering wordt verzorgd door de elektronische semi-actieve Sachs ophanging (met 185 mm voor en achter). Met de 30 liter brandstoftank is een bereik van minimaal 450 km mogelijk. Een ergonomie (het zadel, het stuur en het zwaartepunt zijn allemaal lager dan bij de 1200 versie) is herzien. Nieuwe vering zorgt voor meer comfort en plezier.

Gebruiksvriendelijke bediening

Een nieuw Human Machine Interface (HMI) zorgt – via een 5″ TFT kleurendisplay en bedieningselementen – voor een gebruiksvriendelijke bediening van alle motorinstellingen en -functies, inclusief het Ducati Multimedia Systeem (DMS). Het DMS verbindt de motor via Bluetooth met de smartphone van de rijder. Daarmee heb je toegang tot alle belangrijke multimediafuncties (inkomende gesprekken, sms, muziek). Andere Multistrada 1260 Enduro functies zijn onder andere cruise control en een handsfree systeem.

Ducati Link App

De Multistrada 1260 Enduro is compatibel met de nieuwe Ducati Link App. Hiermee kunnen rijders de reismodus (een combinatie van lading en rijmodus) instellen en de parameters van elke rijmodus (ABS, Ducati Traction Control, etc.) aanpassen via hun smartphones. Deze App biedt ook uitgebreide informatie over het volgende onderhoud, een gebruikershandleiding en een Ducati Store locator. Ook kunnen rijders met de Ducati Link App prestaties en routes vastleggen.

De Multistrada 1260 Enduro zal verkrijgbaar zijn in Ducati Red en Sand. Er is een breed scala aan speciale accessoires, zoals aluminium zijkoffers en topkoffer en de Touring, Sport, Urban en Enduro pakketten. De Multistrada 1260 Enduro is in november te zien op de EICMA beurs in Milaan en staat vanaf begin 2019 bij de dealers.

In het kort:

  • Nieuw 1262 cm3 Testastretta DVT motorblok geeft Ducati travel enduro een uitstekende vermogensafgifte vanaf lage toerentallen
  • Aangepaste set up en ergonomie verhogen het comfort en plezier
  • Efficiënte connectiviteit en een reeks accessoires zorgen voor allround plezier, zelfs op de meest avontuurlijke ritten

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?