maandag 27 mei 2024

Yamaha’s nieuwste MT op komst

Op een teaserfoto die op het Twitter-account van de Britse tak van Yamaha verscheen zien we de aankondiging van een gloednieuwe naked van het Japanse merk. Maar om welk model het dan precies gaat? Dat houdt het merk nog drie weken voor zich even voor zich.

Kleine jongen

Het zal in ieder geval gaan om een van de MT-modellen. Dat is te zien aan de herkenbare configuratie van de ledkoplampen en aan de slogan. ‘Loading a new level of darkness’. De MT modellen worden al jaren op de markt gezet als de ‘Darkside of Japan’. Een en een is twee. Dat het waarschijnlijk om een van de kleinere nakeds zal gaan valt te verklaren aan het feit dat die al redelijk verouderd zijn. Zo is de MT-125 al sinds 2014 nagenoeg ongewijzigd door het leven gaat. De MT-03 is ietsjes jonger maar wordt in zijn huidige vorm ook al sinds 2016 geproduceerd.

Verdere aanwijzingen voor een mogelijke vernieuwing van dat duo vinden we in de sportievere YZF-modellen. Zo onderging de YZF-R125 dit jaar al flinke een make-over. Een tijdje geleden leerden we dat voor volgend jaar er al nieuwe kleuren volgen voor de 125 maar ook voor de R3. Logischerwijs zouden de nakeds het jaar daarop mooi mee kunnen gaan.

Kleptiming

Als we er geld op in moeten zetten zal het waarschijnlijk de MT-125 zijn die onder het doek vandaan gaat komen. Dat denken we omdat het motorblok van de 125 flink geüpgraded is. Dit jaar kreeg hij namelijk zelfs variabele kleptiming, en dat op een A1-machientje! Al blijft er natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat er een MT-125 én een MT-03 verschijnen! Dat blijft dus allemaal nog grotendeels onzeker.

Wat we zeker weten is dat Yamaha ons meer zal laten weten op woensdag 16 oktober, om 14:00 uur onze tijd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen