YCRT stopt ermee

Na dit seizoen is het over en uit voor het Yamaha Classic Racing Team (YCRT). Oprichter Ferry Brouwer vindt het tijd om ermee op te houden. Ondanks dat de passie nog zeker aanwezig is, is de motivatie in de loop van de tijd wel afgenomen om het klassieke team van Yamaha-racemotoren te leiden. ‘Ik ben gepensioneerd en wil niet meer een druk leven hebben, dat wordt geregeerd door een agenda vol verplichtingen. YCRT werd ook een verplichting en helaas voelt het dan niet meer als een hobby.’

In totaal bouwde, herbouwde en restaureerde hij maar liefst 25 Yamaha’s, van 50 cc tot superbikes. Het privé-project van Brouwer kreeg in 2008 de erkenning van het Japanse merk, door fabriekssteun en de toestemming om de naam Yamaha Classic Racing Team te voeren. Dit jaar gaat YCRT nog enkele evenementen (waaronder Bikers’ Classics op Spa-Francorchamps) verfraaien, met als afsluiter de Classic Isle of Man TT, van 24 tot en met 26 augustus. ‘De mooist denkbare finale’, aldus Brouwer. Alle machines, die de voormalig president van Arai Helmet Europe heeft gebouwd, gaan verkocht worden.

Meer informatie daarover kun je verkrijgen door een mail te sturen naar info@yamaha-classic-racingteam.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?