zondag 2 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Van der Mark maakt opnieuw indruk

Het Pata Honda-team heeft het testprogramma op Phillip Island in Australië succesvol afgesloten en is klaar voor de openingsronde van het WK Supersport, dit weekend (22-24 februari) op hetzelfde circuit. Michael van der Mark, in 2013 debuterend in het Supersport als regerend EK Superstock 600-kampioen, noteerde de vierde tijd tijdens de officiële tweedaagse test en maakte daarmee opnieuw veel indruk.

Eerder was de Nederlander ook al erg snel op Jerez de la Frontera in Spanje. Het Pata Honda-duo, Van der Mark en teamgenoot Lorenzo Zanetti, gaat zich nu richten op het eerste raceweekend van 2013. Daarbij ligt de focus vooral op het vinden van een ideale set-up zodat het beste van de banden naar boven gehaald kan worden. De race gaat in totaal over 21 ronden.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij na deze test en kijk uit naar het weekend. We hebben hard gewerkt aan de race set-up en deden daarom twee volledige wedstrijdsimulaties. De racesnelheid is goed. Belangrijker is echter dat we een oplossing hebben om de band het tot het einde van de wedstrijd vol te laten houden. OK, de band was wel op maar de tijden die ik toen nog kon rijden, waren snel. In de laatste vijftien minuten hebben we geprobeerd om een kwalificatieronde te maken. Ook met de tijd die daaruit kwam, zijn we tevreden. Ik ben daarom blij met de vierde plaats en ga proberen om deze prestatie door te zetten tijdens de eerste race.”

Pieter Breddels – technisch coördinator: “We zijn heel blij met de resultaten van onze testen op Phillip Island. Michael heeft het geweldig gedaan met de vierde plaats en heeft tijdens de testen laten zien veel potentie te hebben. Vandaag bevestigde hij dat gevoel en we verwachten dat hij sterk voor de dag kan komen in de race. We gaan het weekend in met een gelukkig en goed gevoel.”

De eerste WK Supersport-wedstrijd van 2013 wordt vanaf zondagmorgen vanaf ongeveer 3.30 uur live uitgezonden op Eurosport.

Gecombineerde tijden officiële test WK Supersport 2013
Phillip Island, Australië, 18-19 februari
1. Sam Lowes (GBR) Yamaha 1m33.076
2. Kenan Sofuoglu (TUR) Kawasaki 1m33.384
3. Fabien Foret (FRA) Kawasaki 1m33.614
4. Michael van der Mark (NED) Pata Honda 1m33.874
5. David Salom (ESP) Kawasaki 1m33.950
16. Lorenzo Zanetti (ITA) Pata Honda 1m34.870

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen