woensdag 8 februari 2023

Zero Motorcycles line-up 2019

Zero Motorcycles heeft haar line-up voor 2019 bekend gemaakt. In de basis zijn de modellen krachtiger, er zijn technische functies toegevoegd en er is nagedacht over de styling van de motoren.

Sam Pachel, CEO van Zero Motorcycles is optimistisch: “Zero Motorcycles heeft de afgelopen 13 jaar voorop gelopen in de elektrische motorfietsindustrie door de ontwikkeling van een gevarieerde lijn met krachtige en energiezuinige EV-technologie. Dit jaar hebben we zelfs meer elektrische motorfietsen verkocht dan al onze concurrenten samen en we blijven daarmee de drijvende kracht in elektrische tweewielers.”

2019 is bij Zero het jaar van de ‘Dual-Sport’. Een populair segment en volgens Zero nodig om de stijgende vraag van het merk te ondersteunen. Het instapmodel voor deze lijn is de Zero DS ZF7.2. Ontworpen voor motorrijders die zoeken naar een elektrische ‘Dual-Sport’ beleving en niet zozeer opzoek naar meer reikwijdte. Deze motor heeft nu een aangepaste styling, 42% meer vermogen en is 43 kg lichter dan zijn tegenhanger die een groter bereik heeft.

Zero FX 2019

Een dik koppel

De Zero DSR met een koppel van 146 Nm blijft een populaire keuze onder de elektrische motorrijders. Komend jaar is hij uitgerust met een collectie van Zero’s best verkopende accessoires, waaronder een dual sport-windscherm, tankgrepen, handkappen en een 12V-accessoire-aansluiting. Mocht je een touringversie willen hebben kun je kiezen voor de volledig uitgeruste 2019 DSR Black Forest Edition. Deze motor heeft ook nog eens een geïntegreerde kofferset en aantal speciaal op avontuur afgestemde accessoires.

42% meer vermogen

Verbeteringen aan de ‘Dual-Sport’ lijn zorgen ook voor verbeteringen aan de straatmotoren van het merk. De Zero S ZF7.2 heeft ook de extra 42% meer vermogen als de Zero DS.

Meer oplaadmogelijkheden zijn altijd handig bij elektrische motorfietsen, dus lanceert Zero voor de DS en straat-lijn een backwards-compatible ‘accessoire’ versie van de 6 kW Charge Tank. Die kan worden geïnstalleerd bij erkende lokale dealers. De nieuwe Charge Tank-accessoire is ontworpen voor eigenaren van het eerste uur en is compatibel met Zero S, Zero SR, Zero DS en Zero DSR modellen vanaf 2015. De Charge Tank laadt tot zes keer sneller dan een standaard stopcontact en geeft 137 km rijbereik (in de stad) per uur oplaadtijd met behulp van standaard laadmodus 2 oplaadstations.

Spaarstand

Zero introduceert in 2019 een unieke opslagmodus voor de langer termijn. De motor zet zichzelf automatisch in een spaarstand om de acculaad-conditie (SoC) te optimaliseren. Daarnaast verbeterd dit systeem de betrouwbaarheid van de accu op lange termijn. Maar mocht hier onverhoopt toch een probleem mee zijn, dan biedt Zero nog steeds de vijf jaar/onbeperkte aantal kilometers accugarantie.

De nieuwe kleuren zijn onder andere Dune en Rhino Gray op de Zero FX en FXS, Jet Black en Black Metallic voor de Zero S en SR en Sandstone en Caldera Metallic voor de Zero DS en DSR.

De modellen voor 2019 van Zero Motorcycles zijn direct leverbaar bij dealers over de hele wereld.

Zero SR 2019

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen