Zero timmert aan de weg

Het Amerikaanse Zero pakt groots uit. Volgend jaar bestaat het merk tien jaar en dat wordt gevierd door de gehele lijn te vernieuwen. Ook zijn er twee nieuwe modellen aan de lijn toegevoegd: De DSR en de FXS. De DSR is speciaal gebouwd voor avontuurlijke rijders. Het is een motor die gebouwd is voor maximaal motorvermogen. Hierdoor is hij rap op de openbare weg en behendig in het veld. Met 144 Nm aan koppel zit dat wel goed. De FXS is een lichte motor die sterk geïnspireerd is op de supermotards. Zijn sterke punt is vooral het gewicht. Met 140 kilo schoon aan de haak is dat namelijk vrij laag voor een elektrische motorfiets. Zijn koppel is ‘maar’ 95 Nm waardoor het een ideale stadsmotor lijkt. 

Naast de twee splinternieuwe modellen heeft het merk ook de vier bestaande modellen een update gegeven. De vernieuwde krachtbron bijvoorbeeld. Deze heeft een verbeterd rendement en zorgt tevens voor een effectievere koeling van het blok. Hierdoor kan er meer kracht uit de batterijen getrokken worden en dus meer vermogen op het achterwiel bij hogere snelheden. Daarnaast werkt de motor ook beter bij het constant rijden op topsnelheid. 
Ook zijn de lithium-ion accu’s verbeterd. Zero claimt bij een snelheid van 113km/u een bereik van 158 kilometer op de snelweg te behalen. In de stad zelfs 317 kilometer. Door een nieuwe oplaadfunctie kun je deze accu’s nu ook twee tot drie keer zo snel opladen bij oplaadpunten onderweg.

 

[justified_image_grid ids=22664,22665,22666,22667,22668,22669,22670,22671,22672,22673,22674,22675]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.