donderdag 22 februari 2024

Zevenjarige vindt $5, verkoopt het voor $1000 en koopt eerste motor

Hoe koop je als zevenjarige je eigen KTM motorfiets? Door een gevonden bankbiljet van vijf dollar voor duizend dollar te verkopen. Geen geintje, echt gebeurd.

Waar anderen jaren vakken vullen om genoeg geld te sparen voor een eigen motorfiets doet Zayne Hinton dat op geheel onnavolgbare wijze. De jonge inwoner van Nieuw-Zeeland viste een vervaagd biljet van vijf dollar uit zee en plaatste dat op advies van zijn vader op de Marktplaats van Nieuw-Zeeland. Het duo hoopte daarmee het bedrag te verdubbelen. Het liep iets anders.

Flink wat mensen zagen de lol in van een jong binkje die een vijfdollarbiljet voor een hoger bedrag aanbiedt. De biedingen werden hoger en hoger tot uiteindelijk Mark Gluyas het winnende bod van duizend dollar uitbracht. Hij deed het om zijn overleden vrouw Denise te eren. Zijn verklaring: ‘Denise hielp ook altijd kinderen in nood.’

Waaruit bestond de nood voor Zayne Hinton? Sinds zijn vierde droomt het knaapje al van zijn eigen KTM. Zijn vader heeft een kwartliter van de Oostenrijkse fabrikant. Zayne kocht een KTM 50 waarmee hij de lokale motorcrossbaan en de achtertuin onveilig maakt.

Zayne Hinton
De zevenjarige Zayne Hinton met z’n gevonden 5 dollar biljet
Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen