Zevenjarige vindt $5, verkoopt het voor $1000 en koopt eerste motor

Hoe koop je als zevenjarige je eigen KTM motorfiets? Door een gevonden bankbiljet van vijf dollar voor duizend dollar te verkopen. Geen geintje, echt gebeurd.

Waar anderen jaren vakken vullen om genoeg geld te sparen voor een eigen motorfiets doet Zayne Hinton dat op geheel onnavolgbare wijze. De jonge inwoner van Nieuw-Zeeland viste een vervaagd biljet van vijf dollar uit zee en plaatste dat op advies van zijn vader op de Marktplaats van Nieuw-Zeeland. Het duo hoopte daarmee het bedrag te verdubbelen. Het liep iets anders.

Flink wat mensen zagen de lol in van een jong binkje die een vijfdollarbiljet voor een hoger bedrag aanbiedt. De biedingen werden hoger en hoger tot uiteindelijk Mark Gluyas het winnende bod van duizend dollar uitbracht. Hij deed het om zijn overleden vrouw Denise te eren. Zijn verklaring: ‘Denise hielp ook altijd kinderen in nood.’

Waaruit bestond de nood voor Zayne Hinton? Sinds zijn vierde droomt het knaapje al van zijn eigen KTM. Zijn vader heeft een kwartliter van de Oostenrijkse fabrikant. Zayne kocht een KTM 50 waarmee hij de lokale motorcrossbaan en de achtertuin onveilig maakt.

Zayne Hinton
De zevenjarige Zayne Hinton met z’n gevonden 5 dollar biljet

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Misschien vind je dit ook interessant?