zaterdag 4 mei 2024

Zien: Honda die twerkt als Yolanthe Cabau!

De vreemdste en wonderlijkste dingen komen altijd uit Japan, nietwaar? Dit is het nieuwste snufje op het gebied van veiligheidstechnologie van Honda: een motorfiets die is uitgerust met een zelfrichtende ‘hulp bij het rijden’, waardoor-ie kwispelt – of twerkt desgewenst – en rechtop blijft staan!

Om alles in balans te houden, hoor je een gyroscoop die de achterbrug en de voorkant van de motor bewerkt om alles rechtop te houden.

Hoe cool is dat! Dit zou grote voordelen kunnen hebben voor motorrijders die niet in staat zijn om een zwaardere motorfiets zelf overeind te houden wanneer hij stilstaat in het verkeer.

Zelfbalancerende rijtechniek is niets nieuws. Je hebt waarschijnlijk al eens Honda’s eigen Riding Assist-E al gezien, die werd ontwikkeld op basis van het Riding Assist-concept van de NC750. Die Riding Assist-E zou wel eens Honda’s eerste stap in het segment van elektrische motorfietsen kunnen zijn, waar ze op dit moment ongetwijfeld aan werken.

Interessant is dat Harley-Davidson in 2020 een patent heeft aangevraagd voor zelfbalancerende motorfietstechnologie, dus we vragen ons af of er hier sprake is van enige cross-over.

De Honda ingenieur oefent waarschijnlijk een kleine hoeveelheid druk uit op het stuur om het zijn achterkant te laten kwispelen, maar ik vraag me af of het een schop zou overleven zoals die Boston Dynamics Robot dingen? Waarschijnlijk niet.

Yamaha viert carrière Rossi met R1 GYTR VR46 Tribute

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen