zaterdag 11 mei 2024

Zien: Yamaha R15 gaat van onherkenbaar wrak naar showroommodel

Als we heel eerlijk zijn is er niets zo fijn als een volledig afgeschreven motorwrak weer tot leven te zien komen. Het is gewoon prachtig dat mensen de tijd en liefde in een apparaat steken, terwijl ze net zo goed een nieuwe konden kopen. Nou geldt dat laatste ietsje minder voor ons volgende voorbeeld, omdat het YouTube-kanaal ‘Michael Restoration’ natuurlijk ook hoopt iets te verdienen aan zijn restauratie. Toch kunnen we niet ontkennen dat het opknappen van de Yamaha prachtig gebeurt en dat het eindresultaat er mag wezen.

Zien: in schuur gevonden Honda CB750 uit 1975 volledig opgeknapt

We maken ons als redactie daarentegen wel een beetje zorgen over hoeveel speling de ketting heeft, tijdens de testrit aan het einde. Naar eigen zeggen hebben de heren 45 dagen over de restauratie gedaan, maar dan kan een kettinkje spannen er hopelijk ook vanaf. Het zou namelijk zonde zijn als deze Yamaha R15 hierdoor opnieuw in de soep zou lopen.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen