Zijinstromers toch welkom

Er is een datum! Het heeft even geduurd, maar minister Schultz heeft nu eindelijk meer duidelijkheid gegeven over de aanpassingen van de rijbewijzen. Zoals we weten is in de toekomst ook zijdelings instromen mogelijk, waarmee bijvoorbeeld 19-jarigen direct kunnen beginnen aan hun A2-rijbewijs zonder eerst verplicht twee jaar met het A1-pasje rond te hoeven rijden zoals nu het geval is. Hierover deed zij afgelopen week uitspraak. De aanpassingen gaan in per 1 januari 2014, een redelijk makkelijk te onthouden datum. De leeftijdsgrens voor het volledige rijbewijs blijft staan op 24 jaar.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.