Zeelenberg geeft masterclass Yamaha R125 Cup

Niemand minder dan Wilco Zeelenberg verzorgde afgelopen zondag een Masterclass aan de coureurs in de Gamma-Yamaha R125 Cup. Ruim twee uur wist de teammanager van Jorge Lorenzo’s de jonkies geboeid te laten luisteren. Vooral de informatie over de zithouding, waarin Zeelenberg via beelden liet zien wat de verschillen zijn, waren meer dan de moeite waard. Veel coureurs hadden bovendien veel vragen over sportvoeding, trainingen en sponsoring.

Na het theoretische gedeelte gingen de jonge Yamaha coureurs naar de Junior TT Track waar ze onder begeleiding van Zeelenberg de theorie in de praktijk uitvoerden. Eerst werd begonnen om in een soort acht vorm rondjes te gaan rijden. Belangrijk was hierbij de zithouding van de coureur op de motorfiets en de manier hoe hij de bochten nam. Elke rijder kreeg na afloop tips wat men eventueel kon verbeteren.

Zeelenberg: “Sommige toppers hadden het meteen door hoe ze het moesten doen. Er zit heel veel talent bij in de Gamma-Yamaha R125 Cup. We hadden drie groepen gemaakt zodat iedereen ruim aan bod kon komen om te kunnen rijden. Na afloop ben ik bij elke rijder langs geweest en hem op zijn goede en foute punten gewezen. Vorig jaar ben ik naar een wedstrijd in Staphorst gaan kijken. Als ik nu zie hoe sommige rijders zijn gegroeid, daar sta ik echt van te kijken. Ze stonden allemaal te popelen van ongeduld om te kunnen rijden en dat zegt genoeg over hun motivatie.”

In de middag mochten de jonkies in groepen van tien rijders hun opgedane kennis laten zien op het circuit. Geen race maar gewoon rijden was het motto en laten zien wat je hebt geleerd. Zeelenberg, die naast de baan de rijders stond te observeren, kon tevreden terug kijken. “Als je ziet wat de rijders al hebben geleerd en dat laten zien dat geeft mij een tevreden gevoel. Ik ben er van overtuigd dat sommige rijders het nog ver kunnen brengen mits ze ook in de toekomt goed blijven rijden”.

Zaterdag werd op het TT Junior Track circuit de zevende race voor de Gamma-Yamaha R125 Cup verreden. Winnaar was wederom Karlo Slager. De 17-jarige coureur uit Staphorst moest in de eerste race echter nog genoegen nemen met de derde plaats achter Jorel Boerboom en Bobby Bos. Maar in de tweede wedstrijd was Slager een klasse apart. In de stromende regen verwees hij koploper Bobby Bos, die direct na de start een behoorlijke voorsprong had opgebouwd, terug naar de tweede plaats.

Slager: “Door een verkeerd tandwiel in de eerste wedstrijd kon ik het tempo niet echt bijbenen. Maar toen het in de tweede heat ging het regenen en wist ik dat ik hier kon winnen. Deze zeges zijn voor mij belangrijk want ik zal zeker nog een aantal wedstrijden verstek moet laten gaan.” Jorel Boerboom won de eerste wedstrijd na een prachtige strijd om de eerste plaats met Bobby Bos die beide keren genoegen moest nemen met de tweede plaats.

De volgende wedstrijd voor de Gamma-Yamaha R125cc Cup wordt verreden op zaterdag 6 juli op het circuit van Blokzijl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.