Zijspannen keren terug bij de TT

De liefhebbers van zijspannen kunnen tijdens de TT van 2013 hun hart ophalen. Het TT Circuit Assen voegt het WK Zijspannen toe aan het programma. Dit is mogelijk na overleg met KNMV, FIM en Dorna. Door het toevoegen van deze WK wedstrijd wordt het programma van de vrijdag extra interessant.

De MotoGP heeft voor 2013 een nieuw programmaonderdeel met de Superpole. Dit is – om het eenvoudig te stellen – een afvalrace waarmee de startvolgorde van de racedag wordt bepaald. Daarnaast rijden de grootste racetalenten van de internationale motorsport, de Red Bull Rookies, hun eerste wedstrijd van het raceweekend. En nu dus ook een wedstrijd van de zijspannen!

Daarnaast komt het WK natuurlijk ook naar de Gamma Racing Day op 4 en 5 augustus 2013. Zijspanliefhebbers hebben dus geen reden meer tot klagen.

Foto: TT Circuit
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.