dinsdag 23 juli 2024

Zijspannen keren terug bij de TT

De liefhebbers van zijspannen kunnen tijdens de TT van 2013 hun hart ophalen. Het TT Circuit Assen voegt het WK Zijspannen toe aan het programma. Dit is mogelijk na overleg met KNMV, FIM en Dorna. Door het toevoegen van deze WK wedstrijd wordt het programma van de vrijdag extra interessant.

De MotoGP heeft voor 2013 een nieuw programmaonderdeel met de Superpole. Dit is – om het eenvoudig te stellen – een afvalrace waarmee de startvolgorde van de racedag wordt bepaald. Daarnaast rijden de grootste racetalenten van de internationale motorsport, de Red Bull Rookies, hun eerste wedstrijd van het raceweekend. En nu dus ook een wedstrijd van de zijspannen!

Daarnaast komt het WK natuurlijk ook naar de Gamma Racing Day op 4 en 5 augustus 2013. Zijspanliefhebbers hebben dus geen reden meer tot klagen.

Foto: TT Circuit
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen