dinsdag 18 juni 2024

Zo vier je feest!

Triumph Motorcycles lanceert een speciale editie van de Bonneville T100 als kick-off van haar 110e verjaardag. De “110th Anniversary Special Bonneville T100” is geïnspireerd door het klassieke No.1 model uit 1902. Deze afkomst wordt op de zijschilden benadrukt met een klassiek wapenschild, gebaseerd op de vroege Triumph-tankbadges. De nostalgische sfeer van deze T100 wordt verder vergroot door een retro-geïnspireerde dubbele kleurstelling van Brooklands Green en Aluminium Silver, aangevuld met de zwarte spatborden van de originele motorfiets.

Met de Brooklands Green kleurstelling herdenkt Triumph haar eerste overwinning in een race op het beroemde Brooklands circuit in 1908. Daarnaast refereert Aluminium Silver aan de Britse pioniersgeest in de vooroorlogse jaren. Het opvallende wapen op de zijpanelen is een gewijzigde versie van het originele wapen van de Britse koning. De toevoeging van drie stippen aan het oorspronkelijke ontwerp wijzen op de historische fabriekslocaties van Triumph Motorcycles tijdens de laatste 110 jaar: Coventry, Meriden en Hinckley.

De Limited Edition Bonneville (waarvan slechts 1.000 stuks worden vervaardigd) zijn afgewerkt met chromen accenten, waardoor de passagiershandgreep, kettingkast en kleppendeksel voor een extra element van klassieke uitstraling zorgen. Elke 110e Anniversary Special Edition Bonneville T100 wordt geleverd met een genummerde plaquette op de dogbone stuurklem. Om de authenticiteit van elke machine te onderstrepen, heeft iedere motorfiets zijn eigen, genummerde certificaat.

De laatste speciale editie van een Triumph Modern Classic – de Steve McQueen waarvan er slechts 1100 in het begin van 2012 geproduceerd werden- was binnen enkele weken uitverkocht, dus motorrijders die geïnteresseerd zijn in een Anniversary Special Edition Bonneville T100 wordt geadviseerd om hun motor vroeg te reserveren. De 110e verjaardag Special Edition Bonneville T100s wordt in mei 2012 bij de dealers verwacht met een geadviseerde consumentenprijs van € 10.690 in Nederland.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen