Zo wil Harley weer succesvol worden (1)

Meer vermogen, comfort en meer handelbaarder voor de Harley-Davidsons Touring-lijn. Met een nieuwe CVO Street Glide, CVO Road Glide en CVO Limited en volledig zwarte uitvoeringen van de Street Glide Special en Road Glide Special wil Harley zijn verkoopcijfers omhoog te krijgen. Wij zochten voor je uit wat er nieuw is.

De Touring-lijn is compleet gerestyled met de Milwaukee-Eight 117 krachtbon. De Street Glide, Road Glide en Limited hebben een geüpgraded Screamin’ Eagle vermogen, waarbij het 1923cc Milwaukee-Eight blok tot 166Nm koppel levert. Daarnaast zijn ze de drie nieuwe Custom Vehicle Operations (CVO) limited-edition en hebben ze een infotainment systeem met een geïntegreerde communicatietechnologie en draadloze headset interface module.

De Street Glide Special en de Road Glide Special hebben een nieuw uiterlijk gekregen door een complete zwarte afwerking. Hierbij is het chroom vervangen door zwart. Beide motoren worden aangedreven door het Milwaukee-Eight 107 (1745cc) blok.

2018 CVO Street Glide
Deze custom wordt aangedreven door het nieuwe Milwaukee-Eight 117 blok, die 1923 cc bevat. De Street Glide heeft drie nieuwe premium lakopties waarbij je kunt kiezen tussen Dark Alloy, Black Denim Orange Lava en Black. Daarnaast is hij uitgerust met een 6.5 BOOM Box-infotainmentsysteem met Stage II speakers. Hiervoor zitten de speakers in de kuip, onderkuip en kofferdeksel.
2018 CVO Road Glide
De CVO Road Glide vormt het toppunt van de nieuwe look van alle CVO’s. Deze motor heeft een opvallende neus, custom wielen en een strakke mudguard. Daarnaast heeft de Road Glide drie premium lakopties. De kleuren waar je uit kunt kiezen, zijn Black Earth, Vivid Black Orange Lava en Dark Alloy Gunship Gray. De Road Glide is de eerste touring motor met het nieuwe 21-inch Knockout Touring voorwiel.

2018 CVO Limited
Nieuw is het verwarmde tweepersoons zadel die geleverd wordt met bijpassende verstelbare rugsteunen voor rijder en passagier. Ook vind je nu een draadloze headset met bijbehorende module zodat je onderling kunt praten tijdens een ritje. Je kunt kiezen uit de kleuren Burgundy Cherry Sunglo Fade en Black Earth Fade.

 

2018 Street Glide Special en 2018 Road Glide Special
Beide motoren zijn voorzien van aardig wat nieuwe opties. Zo is het eerste wat opvalt dat ze beide in het volledig zwart verkrijgbaar zijn. Daarnaast is de Street Glide Special ook verkijgbaar in Twisted Cherry, Bonneville Salt Denim en Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom. De Road Glide Special is naast Vivid Black verkrijgbaar in Wicked Red, Bonneville Salt pearl en Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom. Zowel de Street Glide als de Road Glide is voorzien van Talon velgen, voor 19-inch en achter 18-inch.

Street Glide Special

 Road Glide Special

In vergelijking met de 2016 Touring-versie hebben de Street en Road Special tien procent meer koppel en accelereert het motorblok zo’n elf procent sneller van 0 – 100 km/u. Je kunt bij beide motoren nu beter bij de grond door onder andere een betere vorm van het luchtfilterdeksel.

Bovengenoemde motoren zijn per direct te vinden bij de Harley-Davidson dealer. Welk model vind jij de beste verbeteringen hebben? 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?