woensdag 24 april 2024

Zondag 22 mei: 69 km voor Nicky Hayden

Hulde brengen aan Nicky Hayden en tegelijkertijd The Nicky Hayden Memorial Foundation steunen. Dat kan op zondag 22 mei, want dan organiseren Motor.NL en Motornieuws.be ‘69 km voor Nicky Hayden’ in een grensoverschrijdende rit in Nederland en België.

Fotografie: 2Snap

Alle trajecten van de ’69 km voor Nicky Hayden’ hebben als start- en aankomstplaats het MotorPark in het Belgische Balen-Olmen. Vandaar vertrekt een grensoverschrijdende rit naar Nederland en terug. De opbrengsten gaan naar The Nicky Hayden Memorial Foundation, een liefdadigheidsorganisatie die geld inzamelt voor kansarme kinderen.

Op zondag 22 mei kun je tussen 10.00 en 15.00 uur vanaf het MotorPark starten (adres: Grote Heideweg 2491, Balen). De route loopt vanuit Balen-Olmen naar de Nederlandse grens, neemt een duik over de grens om terug te eindigen op het beginpunt. Dat rijden kun je doen op twee manieren: met de motor of via de (nog) sportievere optie op de fiets. Hayden liep de verwondingen die uiteindelijk tot zijn dood leidden, immers op toen hij met de fiets werd aangereden. Er is ook nog een derde manier om The Kentucky Kid te eren: een route van 6,9 kilometer wandelen of lopen.

Iedereen is vrij om een bedrag te geven van € 15,- of meer. Alle winst gaat naar The Nicky Hayden Memorial Foundation. Bij de inschrijving zit een aandenken aan deze eerste ‘69 km voor Nicky Hayden’.

Ter plaatse is er ook de mogelijkheid om een T-shirt of hoodie ’69 km voor Nicky’ aan te schaffen. Ook hiervan gaat alle winst naar de Nicky Hayden Foundation.

Download de route ’69 km voor Nicky Hayden’

Bieden op Hayden-horloge

Er kan ook geboden worden op een uniek Tissot Nicky Hayden Limited Edition-uurwerk. Het uurwerk is nieuw en zit in de originele verpakking. Het bijgeleverde garantiebewijs start op de dag van het evenement: 22 mei 2022. 22 mei is ook de sterfdag van Hayden. Het geeft een bijzondere meerwaarde aan dit op zich al unieke uurwerk. Bieden op het uurwerk kan vanaf 1 mei via www.motor.nl en Motornieuws.be.

Foundation

Niet lang nadat Nicky Hayden op 22 mei 2017 was overleden aan de gevolgen van een aanrijding werd door zijn familie en naasten The Nicky Hayden Memorial Foundation opgericht, een liefdadigheidsorganisatie die geld inzamelt voor kansarme kinderen. In de Verenigde Staten werd in 2021 massaal deelgenomen aan de ‘69 miles for Nicky Hayden’.

Thierry Sarasyn
Thierry Sarasyn
Thierry Sarasyn is al jarenlang actief in de motorbranche als journalist in België. Hij is vooral bekend als oprichter van de online site motornieuws.be en hoofdredacteur van Motor Magazine België.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen