dinsdag 25 juni 2024

We mogen weer; 5 fantastische bestemmingen die we haast vergeten zijn

1. GMG Guzzi World Days

Het had vorig jaar een groot feest moeten worden tijdens de GMG Guzzi World Days, want een eeuwfeest vier je natuurlijk niet wekelijks… Maar helaas, begin september 2021 was er nog te veel aan de hand in de wereld en durfden Moto Guzzi en het gemeentebestuur van Mandello del Lario het niet aan. Dit jaar is gelukkig alles anders en gaan de Guzzi-dagen wel door. Van 8 tot 11 september om precies te zijn. De Italianen zijn op dit moment nog heel druk bezig alles te regelen, maar het moet een feest worden dat je nooit gaat vergeten. Klinkt goed!

Datum8 – 11 september
Adres23826 Mandello del Lario LC, Italië
Afstand vanaf Utrecht1041 km (via de Gotthard-tunnel)
EntreeprijsNog niet bekend
Meer informatiewww.motoguzzi.com

2. Motorcycle Museum Hochgurgl

Motorcycle Museum Hochgurgl_preview
Motorcycle Museum Hochgurgl.

Met de brand in het hoogste motormuseum van Europa, dat op de Timmelsjoch in Oostenrijk, kon 2021 eigenlijk niet slechter beginnen. Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen, stond het tussenplafond van het gebouw al in brand. Het leek einde verhaal te zijn voor dit fantastische museum, zowel qua collectie als qua locatie, maar precies 10 maanden later heropende het Motorcycle Museum op 18 november 2021. Naar eigen zeggen zelfs  groter, spectaculairder, informatiever en spannender! Samen met experts is namelijk een totaalconcept voor het nieuwe motormuseum ontwikkeld, vol spannende motorverhalen, historische racemachines en een gevarieerd, deels interactief programma.

AdresTimmelsjochstrasse 8 – 6456 Hochgurgl – Oostenrijk
Afstand vanaf Utrecht914 km (via de Fernpassstraße B179)
Entreeprijs€ 15 (kinderen € 10)
Meer informatiewww.crosspoint.tirol/en-museum
Isle of Man TT.

3. Isle of Man TT

Nadat de beroemdste races ter wereld in 2020 en 2021 niet doorgingen, lijkt de Isle of Man TT 2022 niets en niemand meer in de weg te staan. Hoewel het zonder twijfel het meest bediscussieerde motorsportevenement is – op de voet gevolgd door Macau – is een bezoek iets dat elke motorraceliefhebber ooit gedaan moet hebben. Wat zeggen we, elke motorliefhebber! Ook al heb je niets met racen, de sfeer rondom de Mountain Course is iets dat je nooit gaat (en wilt) vergeten. Er komen is helaas wel een dingetje, want je bent niet de enige die van zondag 29 mei tot en met vrijdag 10 juni die kant op wilt. Zelf alles regelen is een optie, maar er zijn ook gespecialiseerde reisbureaus.

Datum29 mei – 10 juni
AdresSt George’s Court – Upper Church Street – Douglas – Isle of Man (IM1 1EX)
Afstand vanaf Utrecht1.036 km (via Kanaaltunnel en overvaart vanaf Heysham Port)
EntreeprijsAfhankelijk van locatie
Meer informatiewww.iomttraces.com
Borgo Panigale Experience.

4. Borgo Panigale Experience

Sinds eind april is het weer mogelijk een fabriekstour bij Ducati te maken en dat geldt ook voor het museumbezoek. Zelfs als je helemaal niets met het Italiaanse merk hebt, echt meer dan de moeite waard. Zeker nu, want ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de 200 mijl van Imola, die zoals je eerder kon lezen in MOTO73 werd gewonnen door Paul Smart, geeft het museum tijdelijk onderdak aan de originele 750 Imola Smart. Dat tot nader order een mondmasker verplicht is en dat je minimaal één meter afstand moet bewaren met andere mensen zien mogen we na de afgelopen twee jaar amper een nadeeltje meer noemen. O ja, goed om te weten, is dat het museum op woensdag gesloten is. De rest van de week is het museum geopend van van 9.00 tot 18.00 uur. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er twee fabrieksbezoeken mogelijk, de eerste om 9:30 uur en de tweede om 15:30 uur.

Ps. Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vindt van 22 tot en met 24 juli de elfde World Ducati Week plaats. Ook leuk!

AdresDucati Motor Holding – Via Antonio Cavalieri Ducati, 3 – Bol
Afstand vanaf Utrecht1.252 km (via de Gotthard-tunnel)
Entreeprijs Ducati-museum€ 17
Prijs fabriekstour + Ducati Museum€ 32
Reserveren (verplicht)www.ducati.com
Pure&Crafted Festival Berlijn.

5. Pure&Crafted Festival Berlijn

Motoren in een steile wand, een luchtgitaar voor de muur van speakers. Nee, Pure&Crafted is niet een alledaags motorevenement. Het festival, dat in 2015 in Berlijn van start ging en geïnitieerd is door BMW Motorrad, wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in de Sommergarten op Messe Berlin. Op 1 juli 2022 kunnen fans op de gebruikelijke manier de bijzondere mix van handgemaakte muziek, motorcultuur en nieuw erfgoed beleven.

Datum1 juli
AdresSommergarten Messe Berlin (ingang Noord) – Masurenallee / Hammarskjöldplatz 5 – 14055 Berlin – Duitsland
Afstand vanaf Utrecht626 km (over Hannover)
Entreeprijs30 euro (vroegevogel-prijs)
Meer informatiewww.pureandcrafted.com

Motor.NL-evenementen

Natuurlijk kun je het ook dichter bij huis zoeken dankzij onze eigen Motor.NL-evenementen. Het uiterst succesvolle Mega Motortreffen zit er inmiddels alweer op, maar er komt nog veel meer!

14 mei – Primavera-tocht

2 juli – Motor.NL Zomertocht

29 oktober – Kouwepotentocht

Diverse TankTasTochten

Belangrijk!

Neem alsjeblieft eerst even contact op met de organisatie of het museum voor je echt op de motor springt. Het blijven toch nog een beetje rare tijden (al is de rit er naar toe natuurlijk altijd al bonus).

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen