Zondagmorgenfilm: Dé echte Melandri

Gisteren nam Marco Melandri na – weer eens – een anoniem SBK-weekend afscheid van de motorrace. Omdat we hem niet willen herinneren als ‘de man die stopte met een puntloze zeventiende plek’ zijn we op zoek gegaan naar een race waarin we wel de echte Melandri zagen. Uiteraard op het Losail International Circuit in Qatar, daar waar hij gisteren z’n laatste meters reed als actief WK-coureur.

En we vonden er eentje, met in de hoofdrol Sete Gibernau, Valentino Rossi en Marco Melandri. Opvallend genoeg is Melandri nu de enige van deze drie die echt gestopt is. Dat doet hij op 37-jarige leeftijd, dus een echt Sjaak Afhaak is het ook weer niet te noemen.

Weemoed

We geven meteen toe dat het niet de beste film allertijden is, maar doordat Dorna zeer strikt is met auteursrechten en meer van dat, viel het niet mee überhaupt iets bewegend van 2005 te vinden. Een race die bolstond van kleine foutjes, prachtige duels en voor die tijd een heel normale winnaar. Let verder ook even op de man die derde werd… Over weemoed gesproken.

En ach, omdat er dit weekeinde ook gereden werd op Phillip Island mag deze natuurlijk ook niet ontbreken. Grazie Marco!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?