Zwaar crossen met BMW 1250 GS en KTM 990 Adventure (Video)

Crossen met de BMW 1250 GS en KTM 990 Adventure. De twee zware reisenduro’s zijn tot alles in staat als ze in handen zijn van de juiste motorrijder.

Crossen op een crossbaan. Springen alsof de zwaartekracht niet bestaat, over een piste waarop normale stervelingen met lichte crossmotoren het al moeilijk mee zou hebben. Marco Iob – motorrijder en instagrammer met ongeveer 8500 volgers – slaagt er in te stoeien met een zware reisenduro. Op z’n eigen crossbaan.

Van de BMW GS 1250 in de video hierboven tot de KTM 990 Adventure in de video hieronder. De motoren zijn voorbereid op Marco’s ‘rijgedrag’, fabrieksspecificaties zijn allang verlaten, maar een ding is zeker: heel veel lichter zijn ze niet geworden.

Voor Iob lijkt het rijklaargewicht geen enkel probleem. Alleen al hoe hij met de BMW 1250 GS wegrijdt uit de schuur, met welk gemak hij de motoren op het achterwiel trekt en sprongen maakt die motorcrosser waardig zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?