13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Zwaar crossen met BMW 1250 GS en KTM 990 Adventure (Video)

Crossen met de BMW 1250 GS en KTM 990 Adventure. De twee zware reisenduro’s zijn tot alles in staat als ze in handen zijn van de juiste motorrijder.

Crossen op een crossbaan. Springen alsof de zwaartekracht niet bestaat, over een piste waarop normale stervelingen met lichte crossmotoren het al moeilijk mee zou hebben. Marco Iob – motorrijder en instagrammer met ongeveer 8500 volgers – slaagt er in te stoeien met een zware reisenduro. Op z’n eigen crossbaan.

Van de BMW GS 1250 in de video hierboven tot de KTM 990 Adventure in de video hieronder. De motoren zijn voorbereid op Marco’s ‘rijgedrag’, fabrieksspecificaties zijn allang verlaten, maar een ding is zeker: heel veel lichter zijn ze niet geworden.

Voor Iob lijkt het rijklaargewicht geen enkel probleem. Alleen al hoe hij met de BMW 1250 GS wegrijdt uit de schuur, met welk gemak hij de motoren op het achterwiel trekt en sprongen maakt die motorcrosser waardig zijn.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen