13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

Zwarte Cross maakt eerste namen bekend

De organisatie van het Zwarte Cross Festival, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, heeft de eerste namen van het programma voor de zestiende editie bekend gemaakt. “Alle artiesten zijn een uitzonderlijk hoog niveau en we hebben nu al een mooie mix van allerlei genres. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, want zeer binnenkort komen we met nog meer binnen- en buitenlandse namen!”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie Nijman.

“Er is ook dit jaar weer voor ieder wat wils. Zelf zie ik het meeste uit naar Within Temptation, want dat is een band van absoluut wereldformaat! Daarnaast hou ik er zelf ook wel van om verkleed als prinses over keiharde muziek heen te galmen”. Op meer dan 20 podia zullen meer dan 100 bands en ruim 800 theaterartiesten optreden, waaronder:

Inmiddels is de Theaterweide van het Zwarte Cross Festival uitgegroeid tot een van de grotere theaterfestivals van Nederland. Het aanbod varieert ook deze editie van straattheater, poëzie, cabaret, toneel, stand-up comedy tot muziek. Meer dan 800 theaterartiesten zullen acte de presence geven en op de drie verschillende podia zullen ruim 450 voorstellingen opgevoerd worden.

Daarnaast zal er niet alleen theater te zien zijn in de Theaterweide, maar op het gehele festivalterrein. Ten opzichte van andere theaterfestivals onderscheidt de Zwarte Cross zich door ieder jaar speciale maatwerk voorstellen zelf te bedenken, te ontwikkelen en uit te voeren.

De eerste theaternamen zijn Kamagurka, absurdistisch cabaret van Ronald Snijders, Cursus slidegitaar door Alan Gascoigne, De Complimentencabine, Trio Zazi, Johnny Cash Swingnight met Def Americans, masterclass dialectmuziek door rocktorandus Leo Blokhuis, lachmeditatiecursus, “BOOT” door Vincent de Rooij, Frédérique Spigt, André Manuel, Klassieke muziek op klassieke gitaar door Paul Kemper en Ronald Bekking en Arjan Erkel vertelt (met livemuziek) het verhaal van zijn ontvoering. Zeer binnenkort volgen meer namen.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen