13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Benzine naar recordprijs

Benzine en lpg waren nog nooit zo duur. Automobilisten en motorrijders betalen sinds vrijdag volgens de adviesprijs ruim 1,77 euro voor een liter benzine. De adviesprijs voor een liter lpg staat op 86 eurocent. Diesel staat nog net niet op een recordprijs, zo stelt het consumentencollectief UnitedConsumers.

Ondanks de haperende economie blijft de prijs oplopen. Dat komt onder meer door spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten en de opstand in Syrië. Daarnaast stuwt de zwakke euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar de prijs. De oude recordprijs voor benzine dateert van begin deze maand, toen automobilisten voor het eerst meer dan 1,76 euro moesten betalen voor een liter.

De vorige recordprijs (ruim 85 eurocent) voor lpg werd begin 2011 neergezet. Het record voor diesel gaat al wat langer mee. In de zomer van 2008 lag de adviesprijs net boven de 1,50 euro en ligt daar nu 2,7 cent onder.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen