vrijdag 29 maart 2024

Benzine naar recordprijs

Benzine en lpg waren nog nooit zo duur. Automobilisten en motorrijders betalen sinds vrijdag volgens de adviesprijs ruim 1,77 euro voor een liter benzine. De adviesprijs voor een liter lpg staat op 86 eurocent. Diesel staat nog net niet op een recordprijs, zo stelt het consumentencollectief UnitedConsumers.

Ondanks de haperende economie blijft de prijs oplopen. Dat komt onder meer door spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten en de opstand in Syrië. Daarnaast stuwt de zwakke euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar de prijs. De oude recordprijs voor benzine dateert van begin deze maand, toen automobilisten voor het eerst meer dan 1,76 euro moesten betalen voor een liter.

De vorige recordprijs (ruim 85 eurocent) voor lpg werd begin 2011 neergezet. Het record voor diesel gaat al wat langer mee. In de zomer van 2008 lag de adviesprijs net boven de 1,50 euro en ligt daar nu 2,7 cent onder.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen