Benzine naar recordprijs

Benzine en lpg waren nog nooit zo duur. Automobilisten en motorrijders betalen sinds vrijdag volgens de adviesprijs ruim 1,77 euro voor een liter benzine. De adviesprijs voor een liter lpg staat op 86 eurocent. Diesel staat nog net niet op een recordprijs, zo stelt het consumentencollectief UnitedConsumers.

Ondanks de haperende economie blijft de prijs oplopen. Dat komt onder meer door spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten en de opstand in Syrië. Daarnaast stuwt de zwakke euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar de prijs. De oude recordprijs voor benzine dateert van begin deze maand, toen automobilisten voor het eerst meer dan 1,76 euro moesten betalen voor een liter.

De vorige recordprijs (ruim 85 eurocent) voor lpg werd begin 2011 neergezet. Het record voor diesel gaat al wat langer mee. In de zomer van 2008 lag de adviesprijs net boven de 1,50 euro en ligt daar nu 2,7 cent onder.

Bron en foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.