Zwitser rijdt recordafstand op Harley-Davidson LiveWire

Met een bereik van ongeveer 160 kilometer is de elektrische Harley-Davidson LiveWire zeker niet je eerste keuze om lange afstanden mee af te leggen. Er zijn motoren die daar meer geschikt voor zijn. Maar dat weerhoudt sommige motorrijders er niet van om het toch te proberen. Daarbij laat je zien dat je begaan bent met het milieu, hoewel sommigen daar een kanttekening bij plaatsen. Dat weerhield de Zwitser Michel von Tell er niet van om binnen 24 uur de langste afstand af te leggen op een LiveWire. Het begin van een nieuw wereldrecord is daarmee opgestart.

Hoeveel von Tell heeft afgelegd, weten we niet exact omdat Harley-Davidson de gegevens nog niet heeft verstrekt. Maar Elektroauto-News meldt dat von Tell op 11 maart is gestart in Zürich en 24 uur (23 uur en 48 minuten om precies te zijn) later Stuttgart heeft bereikt.

Nieuw afstandsrecord

De recordpoging bracht hem door Liechtenstein, Oostenrijk en Duitsland. De afgelegde afstand was 1722 km. Da’s fors meer dan de 1316 km die zeven rijders om beurten op een Zero SR in 24 uur op een gesloten circuit hebben afgelegd. Elektroauto-News meldt dat hij 199,6 kilometer aflegde op zijn eerste lading. Als je dat doorrekent kom je op ongeveer negen stops om de LiveWire op te laden. De schatting is wel afhankelijk of von Tell in 40 minuten de accu’s tot 80% oplaadde of dat hij een vol uur pauzeerde om de accu’s 100% op te laden.

Heeft zo’n recordpoging enige betekenis behalve dat het curieus is? Wat ons betreft wel. Met de juiste mindset – regelmatig pauzeren om op te laden – hoef je niet bang te zijn dat je je accu’s leegrijdt. Hoewel je je wel afvraagt wat er zou zijn gebeurd als von Tell bij een oplaadstation aankwam dat al in gebruik was. Zou hij dan ook zo ver zijn gekomen? Hoe dan ook, het is een indrukwekkende afstand, niet in de laatste plaats omdat je achterwerk gedurende zo’n lange trip geheid zich geheid laat voelen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?