Zwitserland: Verbod lawaaiige motoren voorlopig afgewend

Deze zomer werd er in Zwitserland in de Nationaalrat ook gediscussieerd over luide motoren. Net als in Oostenrijk, waar al eerder wegen werden afgesloten voor motoren met een geluidsproductie van 95 dB. De benodigde maatregelen zijn nu voorlopig van de baan.

In juni dit jaar riep het Zwitserse Nationalrat-lid Gabriela Suter (Sociaal-Democratische Partij van Zwitserland) op tot een algemeen rijverbod voor herriemotoren in Zwitserland. Suter begon een parlementair initiatief om het wettelijk voor elkaar te krijgen motorfietsen te weren op geliefde trajecten. Motoren die stilstaand een geluidsproductie hadden van 95 dB mochten niet verder.

Documentaire over motorfietslawaai in Duitsland

Het is niet de eerste keer dat Zwitserland poogt lawaaimotoren te weren. Ook in 2016 was er al een initiatief rond het thema lawaaimotorfietsen. Die poging de motoren te weren werd destijds ternauwernood voorkomen met een krappe meerderheid van 97 tegen 79 stemmen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?