13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda’s Adventure-prijzen bekend

Om maar direct met letterlijk het grootste nieuws te beginnen: de Africa Twin Adventure Sports heeft een introductieprijs van € 17.899 (DCT € 19.399) en staat vanaf februari bij de Honda-dealers. Ter gelegenheid van dertigjarig bestaan van de XRV650 levert Honda in 2018 een geweldig kleurenschema in wit, rood en blauw. De Adventure Sports overtroeft in alles de gewone Africa Twin. De benzinetank is vergroot, hij is hoger gebouwd, het kuipwerk groter en hij heeft rainte valbeugels.

Africa Twin
De 2018 CRF1000L Africa Twin beschikt over Ride-by-wire inclusief drie rijmodi. Het maximum toerental schuift iets op en een nieuwe uitlaat verhoogt de beleving. Verder zijn de voetsteunen breder en stevige bevestigd aan het frame en het dashboard is iets gekanteld om het nog goed af te kunnen lezen in staande positie.  Honda levert de – in vier kleuren beschikbare – machine vanaf maart voor € 15.799 (DCT vanaf € 17.099).

X-ADV
Honda’s knotsgekke kruising tussen een allroad en een scooter krijgt de nodige verbeteringen voor 2018. Het Dual Clutch Transmission (DCT) is uitgebreid met een offroad-stand. Het blok krijgt tweeniveaus van tractiecontrole en er is een 35 kW-versie voor houders van een A2-rijbewijs. De nieuwe X-ADV staat al in de showrooms. Honda levert hem in vijf verschillende kleuren voor € 13.599.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen