zondag 19 mei 2024

24 september 2020: MotorNL Redactietoer Lake District

Na een serie succesvolle redactietoers naar het Peak District, North York Moors, Yorkshire Dales en Schotland is de redactie klaar voor een 4-daagse trip naar het Lake District. Vertrek 24 september, terug op 27 september: blok deze data in je agenda!

Reserveren

De Redactietoer Lake District organiseren we in samenwerking met GPS Motorreizen. Klik hier om je plek te reserveren.

Net als de MotorNL Redactietoer naar Schotland is het vertrek van de machtige eerste route van zo’n 240 km vanuit Newcastle. Om niet oeverloos te pielen over kleine weggetjes op weg naar het Lake District, rijden we het eerste stuk over de autoweg A69. Bij Hexham zakken we af naar het zuiden door de North Pennines, een Area of Outstanding Natural Beauty, vergelijkbaar met de Yorkshire Moors.

Bij Barnard Castle rijden we de noordelijke Yorkshire Dales in. Verplichte stop: Tan Hill Inn, de hoogste kroeg van Engeland. Vervolgens gaat de route verder naar het zuiden richting Hawes, een aanlegplaats voor Engelse motorrijders. Dan sturen we door de Yorkshire Dales in één rechte lijn naar het westen. Bij Kendal rijden we het Lake District in. Via een deel van de Windermere Loop, langs Lake Windermere en met de Windermere Ferry steken we over naar Windermere, waar ergens het hotel ligt.

De volgende dag zitten we na het Engelse ontbijt weer vroeg op de motor. De route voert je dwars door het Lake District over de fameuze Wrynose en Hardknot Pass, met 30% stijging! Dan zakken we af naar het zuiden voor het laatste stuk van de Windermere Loop. Als de Loop erop zit, gaat het rechtstreeks door het Lake District naar het noorden.

Ben je in tijdnood omdat je te lang bent blijven hangen bij het Engelse ontbijt, pak je de M6 naar Carlisle en de A69 naar Newcastle. Heb je voldoende tijd om de ferry te halen, stuur je je motor opnieuw de North Pennines in. Bij Haydon stuit je dan op de snelle A69 naar Newcastle. De ferry is nog maar een stukkie.

Een prijs voor de MotorNL Redactietoer Lake District hebben we nog niet, maar het zal, afhankelijk van het type hut dat je kiest, rond de 400 euro liggen. Maakt het exacte bedrag je niet uit, kun je hieronder je plek al reserveren. Zo gauw de reserveringsite en het deelnamebedrag bekend is, sturen we je een factuur waarmee je de reservering definitief maakt.

Route (indicatief)

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

5 Reacties

 1. Wordt er gereden in grote groepen tijdens de redactietour naar Lake District?
  Dank voor het antwoord.
  Harry Brink

  • Hi Harry, vanwege Kerst zijn we even offline geweest. Tijdens de redactietoer Lake District rijden we vooral niet in groepen. Iedereen krijgt de routes gemaild en aan de hand daarvan ben je vrij om te gaan en te staan. Rijd je liever alleen, vooral doen. In een – niet te grote – groep? Ook goed. Het is jouw rit. Kort door de bocht: het enige wat wij geregeld hebben zijn de ferrytickets, routes en hotel.

  • Hallo Harry,
   Het is reuze gezellig en je sluit je meestal al gauw aan met andere motorrijders.
   Ben zelf al drie keer alleen mee geweest en alle drie de keren met enkele personen de rit gereden.
   Een aanrader om de uitdaging aan te gaan.

  • Deze reis gaat door. Vanwege grootte hotels is het aantal deelnemers beperkt. Er zijn al 37 inschrijvingen. Haast met inschrijven is geboden.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen