24 september 2020: MotorNL Redactietoer Lake District

Na een serie succesvolle redactietoers naar het Peak District, North York Moors, Yorkshire Dales en Schotland is de redactie klaar voor een 4-daagse trip naar het Lake District. Vertrek 24 september, terug op 27 september: blok deze data in je agenda!

Reserveren

De Redactietoer Lake District organiseren we in samenwerking met GPS Motorreizen. Klik hier om je plek te reserveren.

Net als de MotorNL Redactietoer naar Schotland is het vertrek van de machtige eerste route van zo’n 240 km vanuit Newcastle. Om niet oeverloos te pielen over kleine weggetjes op weg naar het Lake District, rijden we het eerste stuk over de autoweg A69. Bij Hexham zakken we af naar het zuiden door de North Pennines, een Area of Outstanding Natural Beauty, vergelijkbaar met de Yorkshire Moors.

Bij Barnard Castle rijden we de noordelijke Yorkshire Dales in. Verplichte stop: Tan Hill Inn, de hoogste kroeg van Engeland. Vervolgens gaat de route verder naar het zuiden richting Hawes, een aanlegplaats voor Engelse motorrijders. Dan sturen we door de Yorkshire Dales in één rechte lijn naar het westen. Bij Kendal rijden we het Lake District in. Via een deel van de Windermere Loop, langs Lake Windermere en met de Windermere Ferry steken we over naar Windermere, waar ergens het hotel ligt.

De volgende dag zitten we na het Engelse ontbijt weer vroeg op de motor. De route voert je dwars door het Lake District over de fameuze Wrynose en Hardknot Pass, met 30% stijging! Dan zakken we af naar het zuiden voor het laatste stuk van de Windermere Loop. Als de Loop erop zit, gaat het rechtstreeks door het Lake District naar het noorden.

Ben je in tijdnood omdat je te lang bent blijven hangen bij het Engelse ontbijt, pak je de M6 naar Carlisle en de A69 naar Newcastle. Heb je voldoende tijd om de ferry te halen, stuur je je motor opnieuw de North Pennines in. Bij Haydon stuit je dan op de snelle A69 naar Newcastle. De ferry is nog maar een stukkie.

Een prijs voor de MotorNL Redactietoer Lake District hebben we nog niet, maar het zal, afhankelijk van het type hut dat je kiest, rond de 400 euro liggen. Maakt het exacte bedrag je niet uit, kun je hieronder je plek al reserveren. Zo gauw de reserveringsite en het deelnamebedrag bekend is, sturen we je een factuur waarmee je de reservering definitief maakt.

Route (indicatief)

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.