dinsdag 18 juni 2024

No Compromise: Che’s winnende FXR Clubstyler

Bij de Bigtwin Bikeshow in de Clubstyle klasse de eerste prijs toegewezen krijgen… Een mooiere kroon op je werk is niet mogelijk! Che, net 23, is een bescheiden jongeman, maar zijn gezicht straalt terecht van trots als hij de details achter zijn bike onthult. Het is dan ook een enorme prestatie om in een veld van ruim twintig woeste Clubstyle bikes, waaronder die van gerenommeerde internationale bouwers, unaniem als de Nr. 1 verkozen te worden!

Che, engineer van beroep, vertelt altijd al een FXR gewild te hebben om deze dan naar eigen smaak te kunnen verbouwen. Toen hij zijn eerste motor, een Dyna Street Bob, verkocht had, kreeg hij de kans een FXR donorbike op de kop te tikken. Veel van de benodigde onderdelen voor de ombouw heeft Che los gekocht van diverse leveranciers. “Ook heb ik een aantal onderdelen zelf ontworpen en laten maken. De bouw heeft uiteindelijk circa anderhalf jaar geduurd.” Veel werd gedaan bij en door JoeyNash Originals in Arnhem. De donorbike werd compleet gestript en vervolgens werd het frame aangepast voor de 103 c.i. unit met zesbak.

VERMOGEN

Het moest een compromisloze bike worden. Werkelijk elk onderdeel en detail moest perfect worden; qua uiterlijk, techniek en performance. Daar hebben ze bij JoeyNash Originals in Arnhem ook veel ervaring mee. Het 103 blok werd verwend met een Screamin’ Eagle 44 mm carburateur, Arlen Ness luchtfilter, Vance & Hines Pro Pipe en Thunderheart ontsteking en dat levert een betrouwbaar, fijn lopend en retesnel motorblok op. Om al het vermogen goed te kunnen gebruiken werd ook het rijwielgedeelte gronding aangepast, met een extra stevige Touring achterbrug, Öhlins schokbrekers en bijpassende Öhlins upside-down voorvork. Speciaal voor die vork werd een set CNC balhoofdplaten uit Engeland besteld. Deze platen werden, tot grote frustratie van hen, maar niet geleverd. “Uiteindelijk heb ik de platen zelf met behulp van CAD software getekend en CNC laten frezen”,  aldus Che. Lichte, aluminium wielen en Brembo remmerij rondom tenslotte, zorgen voor een goed rijdbare motor waar je met een gerust hart mee kunt knallen.  

Zero Type 5: verfijnd kunstwerk door Zero Engineering

LIJNENSPEL

JoeyNash maakte vakkundig de voor- en achterspatborden en bijbehorende steunen. Ze maakten ook de TOL fairing met Lowers en de chin spoiler passend voor Che’s FXR, waarna de motor weer geheel gedemonteerd werd en Dennis het spuitwerk naar idee van Che verzorgde. Een prachtig stilistisch lijnenspel met gedetailleerde nuances geeft een fraai effect. De motor oogt sober, maar hoe langer je kijkt hoe meer bijzondere details je ontdekt zoals de binnenpootbeschermers met FXR erin gefreesd, de Baja Designs koplamp, de Brembo remklauwen en talrijke andere kleine onderdelen. Het frame met zijn kenmerkende ‘FXR-driehoek’ is in een goudkleur gespoten die mooi bij de Öhlins vering past.

VEEL VERTROUWEN

Met het Saddlemen zadel, de Kraus risers en het Fly Moto stuur werd een comfortabele zithouding gecreëerd. “Rechtop zittend met hoge snelheid cruisen voelt heerlijk, de motor heeft zat vermogen en een heel goede balans”, verklaart Che. “Ik zit goed beschut achter de kuip en de goede vering in combinatie met de Brembo’s geeft enorm veel vertrouwen.” Muzikale omlijsting op het ritme van de V-twin wordt tijdens verre ritten verzorgd door de krachtige vier speakers tellende 400W Rockford Fosgate muziekinstallatie. Handig zijn de afneembare zadeltassen om wat spullen mee te kunnen nemen op de vele ritten die Che nog zal gaan maken op zijn ‘No Compromise’ Clubstyler.

Fotografie: Onno “Berserk” Wieringa / madnessphotography.nl

TECHNISCHE GEGEVENS ‘NO COMPROMISE’ H-D CLUBSTYLER

ALGEMEEN
Eigenaar Che
Bouwer H-D / JoeyNash Originals
Merk Harley-Davidson
Model FXR
Bouwtijd anderhalf jaar
MOTORBLOK
Bouwjaar 2013
Bouwer H-D / JoeyNash Originals
Cilinderinhoud 103 ci / 1690 cc
Type Twin Cam
Carburatie Screamin’ Eagle CV 44mm carburateur met SE extended float bowl
Luchtfilterhuis Arlen Ness
Ontsteking Thunderheart
Uitlaatsysteem Vance and Hines pro pipe
Versnellingsbak 6-speed
RIJWIELGEDEELTE
Frame FXR, aangepast voor 103 motorblok
Voorvork Öhlins USD
Balhoofdplaten custom made by JoeyNash
Achterbrug Twin Cam Touring
Schokdempers Öhlins
Voorwiel 21 x 3,5
Achterwiel 18 x 5,5
Remmen Brembo M4
DIVERSEN
Kuip en lowers TOL Design
Kuipruit Klock Werks
Voorspatbord custom door JoeyNash
Achterspatbord custom door JoeyNash
Spatbordsteunen custom door JoeyNash
Benzinetank FXR OEM mid console
Dashboard/Tellers Motogadget
Olietank FXR OEM
Stuur Fly Moto 2.5” stuur
Stuurverhogers Kraus Moto 12” risers
Spiegels Race Mirrors
Handvatten Avon
Schakelaarhuizen/rem- koppelingshendel Brembo RCS19
Koplamp Baja Designs LP6
Achterlicht Moonsmc V3
Richtingaanwijzers Kellermann
Zadel Saddlemen
Voetsteunen OEM
Rem- schakelpedaal OEM
Sound 4 Rockford Fosgate Speakers, 400W Rockford Fosgate amplifier
SPUITWERK
Kleur Candy Black, Spanish Gold Candy, Silver Ultra Fine en Uni Black met FX Gold
Spuiter Dennis
Special Paint / logo’s Harley Davidson
Idee Che en Dennis
Design Dam Design
DANK AAN
Iedereen van JoeyNash Originals Arnhem

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen