zaterdag 22 juni 2024

V-Rod 260 BG: Lord Drake Customs transformeert Night Rod

In Vélez Malaga staat bij Lord Drake Customs van Francisco Alí Manén de deur open voor iedereen met een hart voor custombikes. Dat betekent dat er soms ook heel bijzondere klanten naar binnen stappen. Zoals een customliefhebber, die actief is geweest als coureur in de Formule 1 en daarnaast een oud-winnaar is van de 24 uursrace van Le Mans…

De klant in kwestie is niemand minder dan de Franse (ex-) autocoureur Bertrand Gachot. Na een race carrière met ups en downs trok hij zich in 1995 terug uit de racewereld. Hij werd vervolgens miljonair met de energiedrank Hype en vestigde zich met zijn gezin op Gibraltar. Met zijn vanzelfsprekende liefde voor techniek en snelheid is het niet vreemd dat Gachot een Harley-Davidson Night Rod koos als basis voor zijn persoonlijke custombike.

HANS VERBOUWT EEN BONNEVILLE T100: STORMBIRD!

Voor de transformatie naar deze ‘V-Rod 260 BG’, zoals de bike naar de initialen van de eigenaar gedoopt is, monteerde Francisco een 260 achterwiel, luchtvering en een custom achterspatbord met daarop een absoluut minimalistisch duozitje. Meer comfort is er voor de rijder op het custom zadel bekleedt met micro-geperforeerd leer en verfraaid met groene dubbele stiksels. Ook de kentekenplaathouder is custom gemaakt door Lord Drake.

Het uitlaatsysteem is flink aangepast en het standaard luchtfiltercover werd vervangen door een beter bij deze stijl passend custom exemplaar. Ook de spoiler werd op de stijl aangepast. Andere fraaie details zijn o.a. het Roland Sands design stuur met risers, de LED knipperlichten en de RSD spiegels.

Mooi project van Lord Drake en de V-Rod 260BG rolt nu over de straten van Gibraltar, bestuurd door z’n trotse eigenaar. Een eigenaar, waarvan we in ieder geval ook zeker weten dat hij niet bang is voor de snelheid van dit groene beest…

Tekst & foto’s: Francisco Alí Malén

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen