Nederlanders op podium bij EK Minimoto

Door Redactie in Overige wegrace, maandag 08 Aug 2011 17:08
In het Franse Juvaincourt redden Ryan van de Lagemaat en Bo Bendsneijder de Nederlandse eer. m1ezsb2sndyf

In een haast geheel Italiaans feestje bij de EK Minimoto in Juvaincourt (Frankrijk) hebben twee Nederlandse rijders zich toch flink laten gelden. In het Europese kampioenschap van de Honda NSF 100 Cup behaalden Ryan van de Lagemaat (neefje van voormalig GP-coureur Henk van de Lagemaat, red.) en Bo Bendsneijder respectievelijk een tweede en derde plaats. Kampioen werd de Duitser Lukas Tulovic.

In drie races werd bepaald wie uiteindelijk het hoogste plekje van het ereschavot mocht betreden. Ryan van de Lagemaat begon het EK erg goed en scoorde op een natte baan een tweede plek in de eerste wedstrijd. Bo Bendsneijder werd veertiende en kende daardoor juist een mindere start van het weekend. In de tweede race moesten beide coureurs zich tevreden stellen met een plek in de middenmoot. Van de Lagemaat werd zevende, een plaatsje achter Bendsneijder. Karlo Slager wist juist een uitstekende, tweede race te rijden en finishte als derde. Lukas Tulovic was in beide races de sterkste coureur gebleken. 

In de beslissende, derde wedstrijd pakte Nederland een een-tweetje met Bo Bendsneijder als winnaar. Achter hem werd Van de Lagemaat tweede. Doordat Tulovic de schade beperkt hield met een vierde plek konden de twee Nederlanders geen eindzege behalen. Van de Lagemaat sprokkelde 69 punten bij elkaar en kwam zeven punten tekort om zich Europees kampioen te mogen noemen. Bendsneijder kwam tot 62 punten en werd daarmee derde.

In de andere klassen werd geen Nederlands succes behaald in de einduitslagen. Wel wist Donny Baegen de eerste race in de Mini GP 70 te winnen, waar Tim Koopmans een derde plek bemachtigde. Laatstgenoemde coureur wist diezelfde plaats ook in de tweede wedstrijd van het weekend in te nemen. Hij werd uiteindelijk vierde in de eindstand, met een gelijk aantal punten als de nummer drie, Andrea Zanotti. 

Foto: Henry van de Lagemaat

Gerelateerde artikelen