donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Hayden test nieuw asfalt

Hebben de klachten van de MotoGP-coureurs toch geholpen! Nicky Hayden probeerde het alvast uit zoals je in onderstaande film kunt zien.

De IMS  had nogal veel verschillende soorten asfalt, waardoor het lastig was voor de coureurs een goede afstelling te vinden. Gelukkig is dat nu verleden tijd, alleen de overgang van de kombaan naar het binnenste gedeelte is er nog.

“Het nieuwe oppervlak is precies wat ik er van verwacht had, het is zo goed als perfect. Er waren een paar bochten waar de coureurs graag verbetering wilden maar IMS deed meer, het hele infield, van bocht vijf tot de finish, is vernieuwd. Ik kijk er naar uit om hier met een racemotor te komen om wat rubber neer te leggen en de racelijn op te schonen. Ik denk dat de baan ook veiliger is geworden, er waren altijd veel crashes bij de hobbels in bocht zes. Op een aantal punten is er nu meer ruimte, waardoor er meer inhaalpunten zijn,” aldus Nicky.
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen