donderdag 18 april 2024

‘Gezocht: jouw verhalen en memorabilia van de Raalte Races’

Hoewel ik de Raalter-tijd van MOTO73 helaas niet (bewust) meegemaakt heb, kom ik er om een of andere reden telkens weer terecht en altijd met een leuke reden. Ooit omdat collega Luc er woonde, later vanwege een redactie-uitje in het American Motorcycle Museum en afgelopen najaar vanwege de MOTO73 50 Jaar Rally. Onder het motto ‘het is een best eind sturen, maar dan heb je ook wat’ belandde ik er begin dit jaar wéér! Voor waar Raalte ooit wereldberoemd om was. Juistum, de beroemde Raalte Races. Iedereen reed er in die tijd. Natuurlijk vanwege het startgeld en omdat de meesten vanwege de TT in Assen toch al in de buurt waren, maar ook omdat het winnen van Raalte het verschrikkelijk goed deed op je CV. Vertaal vooral dat laatste naar 2024 en je realiseert je direct dat er heel veel veranderd is.

Foto: Erich Vermeulen

Boet van Dulmen en Marco Lucchinelli in Raalte

Tijdens de Classic Race Demonstratie Luttenbergring – 15 juni – en tijdens het vijfdaagse oogstfeest de Stoppelhaene – eind augustus – wordt met een waanzinnige foto-expositie stilgestaan bij de fantastische racegeschiedenis in Raalte. Initiatiefnemer hiervan is Rob Aa, een man die zo enthousiast kan praten over de Raalte Races dat je het evenement per seconde meer gaat missen. Ik vermoed dat zijn enthousiasme zelfs de NEFOM kan bekeren tot wegraceliefhebbers, maar da’s voor een andere keer. Eerst die expositie tot een goed einde brengen en daarvoor heeft Rob Aa onze hulp hard nodig. Rob is op zoek naar verhalen, foto’s, posters, verslagen, krantenberichten en programmaboekjes uit de periode van de jaren 60 tot jaren 90. Letterlijk alles over de Raalte Races is waardevol en kan bijdragen aan het creëren van een prachtige collectie. Dus duik in je archieven, scan alles in en stuur het voor 15 april op naar ram.historie@outlook.com. Voor meer informatie kun je bellen naar 0572-366 127. Je krijgt dan contact met initiatiefnemer Rob en alleen dat is al de moeite waard!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen