dinsdag 18 juni 2024

‘Met de KouwePotenTocht op 28 oktober stellen wij de herfst nog even uit’

Met het risico dat ik de plank misschien alweer zo verschrikkelijk missla dat het niet eens meer komisch is, voorspel ik hierbij hoogstpersoonlijk dat het pas na zaterdag 28 oktober herfst gaat worden in Nederland. Op die dag rijden wij de KouwePotenTocht 2023 en na de haast zomerse editie van vorig jaar, hebben we afgesproken dat dit weer een nieuwe traditie is. Met wie we die afspraak hebben, weten we niet, maar afspraak is bij ons echt afspraak.

Dit jaar wordt trouwens waanzinnig, want we rijden in zo’n 250 kilometer langs kastelen waar vrouwen zich flink geroerd hebben. Volledig verzorgd en met goed eten en drinken. Zo is de ontvangst in de omgeving van Kasteel Dussen naar een andere goede traditie met koffie en gebak, zit er een uitgebreide lunch bij en wie dan nog ergens een gaatje heeft, schuift in de avond aan voor een volledig verzorgd diner in de buurt van Haarzuilens. Hemelsbreed redelijk dicht bij Dussen, maar we beloven je dat de rit erna toe verre van een rechte lijn tussen Brabant en Utrecht wordt. Zo doen we ook Slot Loevestein en Kasteel Amerongen aan. Iedereen met een beetje topografische kennis weet dan dat er in die omgeving haast geen saaie wegen liggen. Wees gerust, precies die saaie wegen slaan we allemaal over. En mocht het regenen, zal ik er bij de start zijn. Met paraplu als een soort KouwePotenTocht-gridgirl. Daar zit je niet op te wachten, weet ik, maar je staat dan wel mooi even droog en bij een dag die draait om machtige vrouwen past deze rol perfect! Voor een dag dan, voor er misverstanden ontstaan… Ik zie jullie 28 oktober!

In het kort

Datum: zaterdag 28 oktober 2023
Startpunt: omgeving Dussen
Eindpunt: omgeving Haarzuilens
Afstand: ca. 250 km
Prijs: €59,50 (RIDERS-leden ontvangen een extra cadeautje bij de start)
Inclusief: ontvangst met koffie en gebak, uitgebreide lunch, volledig verzorgd diner
Thema: Kastelen & Jonkvrouwen
Inschrijven: ticketpoint.nl/kpt

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment spelen motoren een grote rol in zijn leven en die rol is als hoofdredacteur alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen