Boete? Altijd de foto checken!

We hebben het al vaker geschreven, maar het loont zo nu en dan écht om je flitsfoto op te vragen. Sjaak Haasnoot leverde bovenstaand bewijs deze week: op de foto zie je een stilstaande brandweerauto, die volgens de meetdata maar liefst 59 kilometer per uur rijdt.

We gaan hier nu niet roepen dat flitspalen corrupt of vals zijn. Zelfs moderne technologie maakt immers fouten en waarschijnlijk is de hooggeplaatste kentekenplaat een logische verklaring voor de fout. Wel is het twijfelachtig dat er kennelijk geen enkele menselijke na-controle op deze technologie zit. De kentekens worden automatisch uitgelezen en binnen twee weken ligt de boete vaak al op je deurmat. Elke menselijke na-controle had deze fout echter gezien. Waarschijnlijk rijdt er rechts van de brandweerwagen een auto of motorfiets die wel degelijk 59 kilometer per uur rijdt.

De wijze les van dit alles? Vraag altijd een foto op, dat kan meestal heel gemakkelijk digitaal met je Digi-D. Sjaak Haasnoot, die de bekeuring als bestuurder van het voertuig op z’n bordje kreeg, had er in ieder geval baat bij en tekent protest aan. Hier hebben wij nog een stappenplan daarvoor online staan.

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL