Dainese ARchivio, het omrijden waard

De kans dat je de komende weken nog ergens in de buurt van Vicenza zit, is voor de meeste motorrijder klein. Mogelijk een verdwaalde, vroege wintersporter of een wereldreiziger die z’n motor de sporen geeft om de winter voor te blijven en snakt naar een warme bak koffie. Je weet het niet. Daarom aandacht voor het Dainese-museum.

Dainese ARchivio is een permanente tentoonstelling die de ideeën, de mensen en de projecten presenteert verantwoordelijk voor de vooruitgang op het gebied van veiligheid, sportprestaties en design. Het archief vertelt het verhaal van hoe Dainese motorrijders in de tijd heeft proberen te beschermen tegen schuivers, highsiders en aanrijdingen. Dat begint met een simpel stukje leer en leidt vervolgens langs verborgen stiknaden, speedhumps naar airbags. Mooiste ruimte in het archief is de ruimte waar de raceoveralls hangen van zo’n beetje alle coureurs die onder contract hebben gestaan en staan van Dainese.

Dainese is een lerende organisatie die leert van coureurs. Innovaties die coureurs moeten beschermen tegen ongevallen op het circuit vinden waar mogelijk hun weg in de kleding van doorsnee motorrijders. Een bezoek aan het museum is het omrijden dan ook meer dan waard.

Dainese ARchivo is dagelijks geopend  voor groepen. Een reservering is dan noodzakelijk. Tot 5 januari kan iedereen – zonder reservering – ook op zaterdag en zondag terecht van 11.00 tot 19.00 uur. Om 16.00 uur start de rondleiding met gids. De toegang is gratis. Check voor bijzonderheden en aanvullende informatie dainesearchivio.com/en/

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:
Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

REAGEER OP DIT ARTIKEL