zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Koos Spee laat geen spaan heel van trajectcontrole A2

Koos Spee… De meeste MOTOR.nl-bezoekers krijgen alleen al bij het horen van zijn naam jeuk en uitslag waarschijnlijk. Vooral door zijn legendarische een-tweetjes met André van der Toorn in Wegmisbruikers. Maar het is niet alleen drama rondom deze man zo blijkt.

In De Telegraaf is hij bijzonder kritisch op het feit dat vanaf vandaag de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht is uitgebreid van drie naar vijf secties in beide richtingen.

Dit wordt gedaan omdat weggebruikers tussen de secties gas bij geven, want daar vinden geen controles plaats. Best slim op zich, maar volgens het OM ongewenst omdat die wisselende snelheid een risico zou vormen voor de verkeersveiligheid.

Koos is het daar niet mee eens en spreekt zelfs van ‘pure geldklopperij’ dat het bovendien ‘allesbehalve veiliger’ maakt. Hij zou veel liever zien dat er matrixborden komen die de maximale snelheid aangeven, omdat je in de avond en nacht bijvoorbeeld 130 kilometer per uur mag en overdag slechts 100… Binnenkort is dat trouwens wel voorbij.

Goed om te weten is dat het volgens de NOS gaat om vijf aaneengesloten controles tussen de afritten Abcoude en Maarssen over een afstand van 15 kilometer.

Het is maar dat je het weet!

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen